Звичайно, магазинні закрутки не зрівняються з домашніми. Будь то прості огірочки, а не складні салати, Домашнє все одно буде смачніше. Адже ви можете регулювати кількість інгредієнтів на свій розсуд. І, що найважливіше, бути впевненими в якості продукту. Ми хочемо поділитися ще одним рецептом салату на зиму. Ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани з перцем в пікантному маринаді.
Салат з баклажанами і перцями такий же смачний, як і красивий. Якщо купити болгарські перці червоного кольору, то банка буде виглядати дуже ошатно. Фіолетовий колір кабачків буде чергуватися з зеленим кропом і червоним перцем. А в тарілці ця закуска виглядає просто приголомшливо.
- Перець болгарський 2 кг.
- Баклажан 2.5 кг.
- Перець чилі 2 шт.
- Часник 200 гр.
- Вода 600 мл.
- Олія соняшникова 250 мл.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Кінза 1 пуч.
- Кріп 1 пуч.
- Лавровий лист 5 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Наріжте баклажани кружечками, перець – четвертинками, а зелень дрібно порубати.
- Пропустіть через м’ясорубку часник і гіркий перець, додайте подрібнену зелень.
- Змішайте воду, цукор, олію, оцет і сіль. Додайте туди чорний перець горошком і лаврові листи. Бланшируйте в цій суміші нарізані перець і баклажани.
- Наповнюйте банки, чергуючи зелень, часник і гіркий перець з овочами. Після цього залийте маринад.
- Покладіть рушник на дно великої каструлі і поставте на нього банки. Залийте каструлю водою, доведіть до кипіння і стерилізують ще 40 хвилин після цього. Закатайте банки кришками, укутайте в тепло. Після охолодження відправте в темне місце.
Щоб консервація на зиму пройшла вдало, вибирайте тільки якісні продукти. Такі не змусять вас через пару місяців розчаровано викидати всю партію закруток. Не забувайте і про відповідну підготовку тари і кришок.