Баклажани з перцем на зиму

Час приготування: 1 год 10 хв

Звичайно, магазинні закрутки не зрівняються з домашніми. Будь то прості огірочки, а не складні салати, Домашнє все одно буде смачніше. Адже ви можете регулювати кількість інгредієнтів на свій розсуд. І, що найважливіше, бути впевненими в якості продукту. Ми хочемо поділитися ще одним рецептом салату на зиму. Ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани з перцем в пікантному маринаді.

Салат з баклажанами і перцями такий же смачний, як і красивий. Якщо купити болгарські перці червоного кольору, то банка буде виглядати дуже ошатно. Фіолетовий колір кабачків буде чергуватися з зеленим кропом і червоним перцем. А в тарілці ця закуска виглядає просто приголомшливо.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Наріжте баклажани кружечками, перець – четвертинками, а зелень дрібно порубати.
  • Пропустіть через м’ясорубку часник і гіркий перець, додайте подрібнену зелень.
  • Змішайте воду, цукор, олію, оцет і сіль. Додайте туди чорний перець горошком і лаврові листи. Бланшируйте в цій суміші нарізані перець і баклажани.
  • Наповнюйте банки, чергуючи зелень, часник і гіркий перець з овочами. Після цього залийте маринад.
  • Покладіть рушник на дно великої каструлі і поставте на нього банки. Залийте каструлю водою, доведіть до кипіння і стерилізують ще 40 хвилин після цього. Закатайте банки кришками, укутайте в тепло. Після охолодження відправте в темне місце.

Щоб консервація на зиму пройшла вдало, вибирайте тільки якісні продукти. Такі не змусять вас через пару місяців розчаровано викидати всю партію закруток. Не забувайте і про відповідну підготовку тари і кришок.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь