Підібрати гарнір до м’яса – справа нехитра. Деякі поєднання м’яса і гарніру стали настільки звичними, що сприймаються як єдине ціле: Рубана котлета з пюре, м’ясне рагу з картоплею, бефстоганов з гречкою.
Мабуть, тільки у випадках, коли страва готується в «одному горщику», не доводиться замислюватися про гарнір. Перш за все, потрібно пам’ятати, що гарнір служить доповненням до основної страви і повинен поєднуватися з ним і з соусом, якщо він присутній. Власне, наявність соусу служити підказкою: бажано, щоб гарнір його вбирав. Саме тому до тушкованого м’яса, наприклад, до оссобуко, так добре підходить рис або полента, а до того ж бефстроганов – гречка або пюре.
Якщо розглядати гарніри до м’яса з точки зору здорового харчування, вуглеводи – не найкращий вибір. Бажано віддати перевагу овочам, але не картоплі: капусті і моркві, баклажанам або кабачками, гарбузові або фенхелю. Шпинат та інші листові овочі також можуть стати відмінним гарніром до м’яса. Як і салат зі свіжих овочів або зелені, причому не обов’язково подавати його в одній тарілці з основною стравою. Приготувати овочі на гарнір до м’яса можна самими різними способами: відварити у воді або на пару, запекти в духовці або на грилі, обсмажити на сковороді. Не варто забувати, що багато фруктів також послужать прекрасним гарніром до м’яса.
3 год 10 хв10
Салат з зелених помідорів із рисом – це чудова ідея для заготівлі на зиму. Завдяки поєднанню всіх інгредієнтів салат виходить дуже соковитим та ситним. Така заготівля може стати...
2 год 10 хв6
Рататуй, запечений в духовій шафі – це відмінний спосіб приготування овочів, який набагато краще обсмажування і не протипоказаний для дієтичного харчування. Класичний рататуй завжди
1 год 20 хв6
Овочеве рагу – сезонне блюдо, яке найкраще готувати зі свіжих овочів, тільки що зірваних з грядки, це можуть бути кабачки, помідори, болгарський перець і баклажани.
2 год 0 хв10
З настанням зими приправа “Полтавська” стає королевою нашого столу. Ми додаємо її в перші і другі страви і навіть подаємо як самостійний гарнір до риби, птиці або червоного...
20 хв1
У всіх модних і дорогих ресторанах різних країн, в меню обов’язково включений салат з руколли з помідорами. Цей класичний тандем доповнюється твердим сиром і заправляється оливковою олією.
1 год 40 хв5
Рататуй з сиром – ще одна варіація цієї смачної та легкої овочевої страви з півдня Франції, а соковита сирна скоринка надає їй додаткового аромату та смаку. Якщо вам...
50 хв6
Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, які є у вас під рукою. У цьому рецепті основу страви складатимуть картопля і кабачок. Таке рагу можна подати як гарнір...
1 год 45 хв5
Спочатку рататуй був їжею французьких селян з півдня країни. Жінки додавали в нього будь-які овочі, вирощені на своєму городі, а також прянощі, які в достатку росли на місцевих...
1 год 45 хв4
Рататуй по-французьки можна приготувати у вигляді змішаного овочевого рагу, яке тушкується в духовці або на плиті на повільному вогні, а можна і викласти його кружечками і запекти –...
1 год 30 хв5
Рататуй за класичним рецептом тепер запікається в духовці, але можна зробити це і більш традиційним способом – приготувати рататуй в грубці за умови її наявності; в будь-якому випадку...
25 хв2
Зізнайтеся чесно, у кого тушкований буряк з томатною пастою асоціюється з безтурботним дитинством? Адже саме це блюдо дуже часто подавали в дитячому саду. Така закуска ідеально поєднувалася з.
30 хв4
Картопля по-селянськи – це не назва страви, а скоріше, особливий спосіб запікання в духовці, як колись запікали в печі. Запечена картопля відрізняється красивим зовнішнім виглядом
2 год 15 хв4
Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті —.
35 хв2
Дане блюдо підходить і як самостійний продукт до обіду або вечері, і як гарнір до м’яса або риби. Важливо нарізати овочі не дуже дрібно, щоб вони в процесі...
1 год 25 хв8
Дуже цікавий рецепт запеченого гарбуза з цукровим піском, однак, готова страва має не тільки солодкий смак, але і солоний за рахунок правильно підібраних спецій. Кубики гарбуза можна їсти.
1 год 15 хв6
Овочі, запечені в духовці з картоплею – блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Таке блюдо може бути подано на стіл як самостійну пісну страву або як гарнір...
1 год 30 хв4
Готувати овочі дуже просто. Для цього рецепта вам необхідно помити овочі, нарізати їх великими шматками, приправити і відправити в духовку. Такий гарнір припаде до смаку всім гостям.
60 хв8
В якості начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибулю, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку можна подати як гарнір до...
2 год 10 хв4
Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв. У традиційному рецепті використовують червону квасолю,.
10 хв3
Для кожного поважаючого себе італійця помідори — це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожному національному блюді, від піци до лазаньї.