Якщо подобається експериментувати зі смаками, то запропонований рецепт з фото точно сподобається, адже в домашніх умовах можна покроково приготувати гавайську шаурму з куркою і ананасами. Виходить неймовірно соковите, незвичайне і смачне блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курячі стегена
- Цибуля червона
- Ананас
- Огірок
- Огірок маринований
- Капуста пекінська
- Лаваш тонкий
- Гірчиця 1 ст. л.
- Соус соєвий
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Кетчуп 3 ст. л.
- Оцет яблучний 3% 2 ч. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
Кроки
- З курячих стегон зрізаємо зайвий жир, очищаємо м’ясо від всіх жилок і хрящиків.
- М’ясо замаринуємо. Для цього додаємо соєвий соус, яблучний або рисовий оцет, ложечку гірчиці і все перемішуємо.
- Ананас чистимо і нарізаємо його шайбочками.
- Солодкий перець чистимо від насіння і ріжемо кільцями, але не дуже тонкими.
- Огірок розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічно шаткуємо маринований огірок.
- Для соусу в мисці з’єднуємо майонез, гірчицю, мед, кетчуп, а також підсипаємо чорний перець і вливаємо трохи оцту, все добре розмішуємо.
- Товстими кружечками ріжемо червону цибулю і нанизуємо на зубочистки або шпажки.
- Тепер ананас, цибулю і перець злегка скроплюємо олією і обсмажуємо на грилі з двох сторін до золотистих смужок.
- Повертаємося до м’яса, шматочки дістаємо з маринаду, обсушуємо і також смажимо на грилі. Смажимо курку по 2,5-3 хвилини з кожного боку, а потім нарізаємо більш дрібними шматочками.
- Також подрібнюємо цибулю, смужками нарізаємо ананаси і солодкий перець.
- Підготуємо останній інгредієнт-це пекінська капуста, яку шаткуємо тонкою соломкою.
- Тепер беремо лаваш, змащуємо соусом і починаємо викладати підготовлені інгредієнти: капусту, м’ясо, ананаси, цибулю, перець, маринований і свіжий огірок.
- Все ще раз поливаємо соусом, загортаємо лаваш з начинкою в рулет, не забуваємо підвернути краї.
- Шаурму відправляємо на гриль і підсушуємо з двох сторін до появи красивих золотистих смужок.
Для соковитості і пікантності готову шаурму можна зверху додатково змастити соусом.