Патисон добре маринується, вбираючи в себе аромат спецій. Зібрати відразу багато маленьких плодів складно, тому маринуємо їх, нарізавши шматочками. Шкірку з патісонів не знімають, так як вона надає хрусткий смак. Готуємо мариновані патисони способом 3-кратної заливки без стерилізації, а смак «пальчики оближеш» визначається набором спецій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 3 шт.
- Гірчиця Французька 1 ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Коріандр ½ ч. л.
- Листя чорної смородини 4 шт.
- Кріп парасольки 2 шт.
- Хрін листя 1 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Для маринаду:
- Вода 1 л.
- Сіль 30 гр.
- Цукор-пісок 30 гр.
- Оцет столовий 9% 30 мл.
Кроки
- Патісони ретельно промиваємо теплою водою і серветкою прибираємо зайву вологу.
- Підстави плодоніжок зрізаємо гострим ножем і кожен плід нарізаємо невеликими однаковими шматочками.
- Банки для заготовки заздалегідь простерилизуйте в мікрохвильовці. У кожну банку відразу покладіть промиту зелень, очищений зубок часнику і насипте зерна коріандру і гірчиці.
- Потім компактно укладіть до середини банки шматочки патісонів.
- Зверху на патисони кладемо парасольки кропу і другий часниковий зубок.
- Потім компактно укладаємо інші шматочки і кладемо зверху кропову парасольку. Патісони заливаємо окропом. Банку прикриваємо прокип’яченої кришкою і залишаємо на чверть години.
- Через цей проміжок часу з банки воду через спеціальну кришку виливаємо і патісони вдруге заливаємо окропом на такий же час.
- Після закінчення цього часу гарячу воду з банки переливаємо вже в каструлю і на ній варимо маринад, додавши в зазначеному в рецепті розрахунку кількість солі, цукру і оцту. Закипілим маринадом заливаємо патисони і банки відразу щільно закупорюють. Перевіряємо закачування на герметичність.
- Банки з маринованими патисонами остудіть при домашній температурі, не укутуючи їх, і потім перенесіть в місце зберігання ваших консервацій.
Вдалих і смачних заготовок!