М'ясні страви, рецепти з м'яса
Рецепти страв з м'яса – саме ці страви є для людського організму одним з основних джерел повноцінних жирів, вітамінів груп А і В, білків і мінеральних речовин, що особливо важливо для молодого організму, професійних спортсменів, а також тих людей, щоденна праця яких вимагає важких фізичних навантажень. Перші і другі страви з м'яса присутні практично у всіх національних кухнях, вражаючи своєю численністю і різноманітністю. У цій рубриці ми зібрали всі найцікавіші і корисні рецепти приготування смачних м'ясних страв, щоб спростити багатьом господарочкам процес приготування їжі.
Паста карбонара (Pasta carbonara) – традиційна страва італійської кухні. Паста карбонара є пастою, приготовленою в соусі з сиру пекорино, яєць і гуанчале або панчетти.
Торта делла нонна (Torta della nonna) – традиційна страва італійської кухні. Торта делла нонна є солодким пиогом з пісочного тіста з начинкою із заварного крему. Зверху пиріг неодмінно...
Рагу (Ragù) – традиційна страва італійської кухні. Коли в Італії говорять про рагу, мають на увазі саме м’ясне рагу. Італійське рагу є густим, насиченим соусом, приготованим з м’
Біскотті (Biscotti) – традиційна страва італійської кухні. Біскотті або біскотто (в однині) являють собою дуже сухе печиво, яке випікається двічі. Саме слово Biscotto, що використовується
Зіті (Ziti) – традиційна страва італійської кухні. Зіті є формованою пастуою у вигляді невеликих трубочок. Зіті часто порівнюють з пенне, але у зіті кінці зазвичай зрізані по прямій...
Кростата із конфітюром (Crostata alla confettura) – традиційний десерт італійської кухні. Кростата з конфітюром є відкритим пирігом з джемом. Це класика італійського десерту.
Пастичо ді різо (Pasticcio di Riso allá moda di Cavour) – італійська запіканка, виготовлена з рису. Камілло Бенсо, перший прем’єр-міністр Італії, граф Кавур, дуже любив рис
Рис по-кантонськи ( Rіso alla cantonese) – цей рецепт дуже люблять в Італії, хоча його коріння сягає в Китай. Назва рису по-кантонськи походить від китайського міста Кантон (Canton).
Боккончіні з курки (Bocconcini di pollo al forno) – курячі нагетси по-італійськи. Взагалі словом боккончіні італійці позначають швидкі закуски на один укус. Зазвичай це маленькі кульки моцарели.
Курка алла путанеска (Pollo alla puttanesca) – швидка італійська страва з курки. Готується за тим же принципом, що і страва з незвичайною легендою «Спагетті алла путанеска» , тобто
Фокаччині (Focaccine) – італійські коржики з начинкою. Традиційно фокаччині готують із картоплі, але також популярні варіанти з рису. Фокаччині з рису з шинкою
Лазання з броколі (Lasagne con broccoli) – вегетаріанський варіант популярної італійської страви лазіння. Лазання являє собою запіканку з широких пластів пасти з сиром та різними соусами та наповнювачами.
Рагу алла Болоньєзе ( Ragu alla bolognese) – традиційний італійський рецепт, що народився в регіоні Емілія Романья. Існує багато різних рецептів рагу болоньєзе, вони різняться
Лазанья (Lasagne) – традиційна страва італійської кухні. Лазання є запіканкою, яка готується з широких пластів пасти, що чергуються з соусами, м’ясом і сиром.
Тальятеле – дуже популярний і цікавий різновид італійської пасти. Слід зазначити, що ширина тальятеле – 8мм, вона суворо обумовлена і становить 1/12270 висоти однієї з двох
Кростата ді крема (Crostata di crema e amarene) – традиційний італійський відкритий пиріг з фруктовою або ягідною начинкою на основі пісочного тіста. Назва кростата походить від італійського слова.
Намазка на хліб із оселедця, яєць і моркви дозволить за пару хвилин приготувати смачну закуску для всієї родини. Склад продуктів підібраний таким чином, щоб маса вийшла ніжною, а...
Бутерброди з яйцем на сковороді готуються у різних варіантах, але завжди виходять швидким та ситним сніданком чи перекушуванням. У цьому рецепті доповнимо бутерброди цибулею та зеленню.
Бутерброди на батоні в духовці, як ситніші та смачніші в порівнянні з холодними, завжди виручать вас, коли немає ідей для швидкого перекусу або сніданку. У цьому рецепті готуємо...
Бутерброди з печінкою тріски та яйцем – це високобілкова страва, яка чудово позбавляє голоду і заряджає енергією на тривалий відрізок часу. Печінка тріски взагалі вважається не лише корисним.