Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 600 гр.
- Хрін листя 1 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Селера листова ½ пучка
- Лист лавровий 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Кріп ½ пучка
- Перець гострий 1 шт.
- Гвоздика за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Вода 400 мл.
- Цукор-пісок 20 гр.
- Сіль 20 гр.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
Кроки
- Дрібні патисони бланшують в киплячій воді протягом 5 хвилин і охолоджують.
- Зелень – кріп, петрушку і селеру – нарізають досить крупно.
- У каструлі кип’ятять воду для маринаду, додають сіль і цукор, вливають оцет і перемішують.
- У попередньо стерилізовані баночки кладуть спеції, лист хрону, нарізану зелень і гострий перець, щільно утрамбовують дрібні бланшовані патисони і заливають маринадом, який повинен бути дуже гарячим.
- Баночки з овочами стерилізують в широкій каструлі, щоб кипляча вода доходила до плічок баночок, протягом 12 хвилин, а потім щільно закривають. Заготовки перевертають і дають їм охолонути.
Приємного апетиту!
Никогда не пробовала консервированные патиссоны, выглядят очень аппетитно)