Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже корисна так як зберігає всі свої поживні речовини і вітаміни. При регулярному вживанні вийде зміцнити імунітет і звести до мінімуму ймовірність захворювання на грип або ГРВІ. Дуже смачно вийде, якщо до цвітної капусти додати різноманітні сезонні овочів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цвітна капуста 1.7 кг.
- Черрі за бажанням
- Кріп
- Петрушка
- Гострий перець 2 стручки
- Морква 1 шт.
- Перець чорний горошок
- Часник 3 зуб.
- Перець болгарський 2 шт.
- Корнішони за бажанням
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Розсіл:
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода 1.5 л.
- Велика сіль 100 гр.
Кроки
- Добре промийте капусту. Розберіть овоч на суцвіття.
- Болгарський перець очистіть від насіння, потім промийте і наріжте на середні шматочки.
- Морквину наріжте кільцями. Намагайтеся робити їх середніми за розміром.
- Цибулю подрібніть. Кільця не робіть великими. Часник наріжте пластинками.
- На дно простерилізованої ємності викладіть зелень. Насипте за смаком горошини перцю. При бажанні можете додати лаврові листи, але вони не обов’язкові.
- Наколіть голкою гострий перець. Таким чином він віддасть свій пекучий присмак капусті. Якщо не подобаються гострі страви, то цей інгредієнт можете виключити зі складу.
- Надішліть всі підготовлені овочі в банки, викладаючи шарами. Зверху накрийте зеленню.
- У воду насипте цукор, потім сіль. Скип’ятивши. Коли компоненти повністю розчиняться, гарячим розсолом залийте заготовки. Покладіть зверху кришки, але не закручуйте. Вони повинні злегка прикривати ємності. Залиште в теплому приміщенні на 3 дні.
- Щільно закрутіть кришки і переставте на тиждень в холодильник. Після цього можете приступити до дегустації. Зберігайте в холодильнику або підвальному приміщенні.