Давайте розповідайте-хто скільки набрав за новорічні свята? Так чи інакше, пропоную почати розвантажуватися потихеньку. І ввести в раціон легкі супи замість жирних салатів. Відразу ж ділюся рецептом такого супчика-смачного , але не несе фатальних наслідків для фігури. Н
абір овочів можна міняти на свій смак, але саме у вихідному складі цей су особливо хороший. А якщо ви додасте в нього ложку домашнього песто – буде взагалі вибух смаку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курячі стегена 2 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Перець чорний горошок 7 шт.
- Селера 2 шт.
- Кукурудза консервована 120 г.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Чебреці гілочка 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Квасоля стручкова 120 г.
- Петрушка 20 г.
Кроки
- Стегенця кладемо в каструлю, додаємо невелику цибулину, надрізану хрест-навхрест, лавровий лист.
- Туди ж кладемо чебрець і 2 розчавлених зубчики часнику. Заливаємо 1,2 л води, солимо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо протягом приблизно 40 хвилин, знімаючи при необхідності піну.
- З готового бульйону виймаємо курку, прибираємо шкіру і кістки, м’ясо нарізаємо на шматочки.
- Сам бульйон проціджуємо.
- Поки вариться бульйон, дрібно рубаємо цибулю і часник. Квасолю розморожуємо і нарізаємо на короткі шматочки. Селеру нарізаємо на скибочки поперек стебла. Моркву розрізаємо на 4 частини уздовж, потім на скибочки поперек.
- У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю, моркву і селеру і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.
- Додаємо часник і вливаємо гарячий бульйон подсол.ємо за смаком. Варимо до практично повної готовності моркви, близько 20 хвилин. Додаємо квасолю і варимо 5 хвилин. Додаємо кукурудзу і курятину, прогріваємо протягом ще пари хвилин.
- Знімаємо з вогню, додаємо зелень, накриваємо кришкою і даємо постояти 1 хвилину.
Розливаємо по тарілках і подаємо.