Азіатські страви хороші тим, що більшість із них не потребують тривалої термообробки. Звичайно ж, насамперед це стосується закусок. Так, приготування ароматного овочевого салату по-азіатськи не передбачає відварювання моркви та обсмажування кабачка. Їх слід додавати сирими. А вже пікантна заправка-маринад робить все інше!. Для цього радимо підігріти на сковороді олію зі спеціями (коріандром та солодкою паприкою). Влийте до цієї суміші ще соєвий соус – і незрівнянну заправку можна додавати до овочів.
Як приготувати салат з кабачком та морквою
Пам’ятайте, що кабачок перед додаванням у закуску має віддати зайвий сік. Для цього його потрібно нарізати слайсами. Потім варто додати до нього сіль і все добре перемішати руками. Потім кабачок слід віджати, видаляючи вологу. Тільки після цих нехитрих маніпуляцій овоч можна змішувати з рештою інгредієнтів.
- Кабачок 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Часник 3 зубці
- Петрушка 1 пуч.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Кунжут 1 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Коріандр за смаком
- Соус соєвий 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Добре миємо кабачок. Нарізаємо тонкими слайсами. Видаляємо частину з насінням. Додаємо 1 ч. л. солі та перемішуємо все руками. Залишаємо на 15 хвилин. Потім віджимаємо його.
- Очищаємо моркву. Нарізаємо тоненькими слайсами, використовуючи овочечистку. Змішуємо моркву з кабачком.
- Ретельно миємо болгарський перець. Видаляємо плодоніжку та насіння. Нарізаємо його дрібною соломкою. Додаємо солодкий перець до решти овочів.
- Розігріваємо на сковороді олію. Додаємо до неї коріандр та солодку мелену паприку. Вливаємо соєвий соус. Прогріваємо все протягом декількох хвилин.
- Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник та гарячу олію зі спеціями до овочів.
- Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її. Додаємо зелень, оцет 9%, цукор та насіння кунжуту до підготовлених інгредієнтів. Хорошо все перемішуємо і залишаємо на 2-3 години.
За бажання ви можете замінити столовий оцет лимонним соком. Легка кислинка так і буде присутня у блюді, але з’явиться ще й цитрусова нотка. Такий свіжий і яскравий салат вам точно сподобається!