Квасоля – повноцінний продукт для тих, хто відмовився від м’яса або з якихось причин не може його їсти. Квасолевий білок містить необхідні елементи для підтримки здоров’я і дозволяє швидко насититися. Якщо в блюдо додати свіжі або сушені пряні трави, воно стане ще більш ароматним і апетитним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля біла 150 гр.
- Морква 1 шт.
- Селера (корінь) 100 гр.
- Петрушка ½ пучка
- Помідор 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- М’ята сушена 1 щіпка
- Чабер сушений 1 щіпка
- Паприка солодка за смаком
- Перець чилі мелений за смаком
- Борошно пшеничне за бажанням
Кроки
- Квасолю потрібно потримати в прохолодній воді не менше 8 годин, а потім залийте боби свіжою водою і варіть приблизно годину, щоб квасоля стала м’якою, але не зварилася.
- Селеру і морква очистіть, і наріжте брусочками або кубиком.
- З подрібнених цибулі і моркви приготуйте зажарку: потримайте їх в сковороді з рослинною олією, а потім додайте очищені від шкірки і подрібнені томати. Додайте туди ж моркву з селерою і готуйте все разом близько 6 хвилин.
- Приправте заправку сіллю і перцем, додайте паприку і гострий перець, якщо є таке бажання, потім прикрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
- У майже приготовлену квасолю перекладіть овочеву заправку, додайте сіль і пряні трави, готуйте ще 10 хвилин, а потім при бажанні, трохи загустіть суп за допомогою борошна.
Подавайте готову страву з зеленню і житнім хлібом.