Якщо є бажання приготувати дуже смачне домашнє печиво, можна скористатися будь-яким з кращих простих рецептів з докладним описом і покроковими фото, поданими нижче.
Медове печиво «Хвилинка» з корицею
Смачне домашнє печиво можна приготувати дуже швидко з простих доступних продуктів за рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 1,5 склянки;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 130 г;
- мед – 2 ст. л.;
- сода – ½ ч. л.;
- кориця – 1 ст. л.
Приготування:
- Розтоплюємо мед на водяній бані (якщо він не рідкий).
- У ємності відповідного обсягу збираємо всі перераховані в рецепті інгредієнти, починаючи з меду. Соду обов’язково гасимо кількома краплями оцту.
- Всю масу ретельно перетираємо ложкою або кухонною лопаткою. Консистенція тіста повинна бути не надто густий, але і не текучої.
- Змочуємо долоні водою, набираємо тісто столовою ложкою, скачуємо в долонях в кульку.
- Розкладаємо заготовки на деку, прокладеному папером для випікання, на деякій відстані один від одного.
- Випікаємо печиво при 180 °С протягом 15 хвилин, подаємо до столу.
Домашнє сирне печиво
По простому рецептом можна приготувати дуже смачне домашнє печиво на сирному тісті.
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст.;
- масло вершкове – 220 г;
- сир м’який жирний – 220 г;
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- цукор – 1 ст.;
- вода – 2 ст. л.
Приготування:
- Заморожене масло натираємо на крупній тертці і змішуємо з сиром (охолодженим, щоб масло швидко не розтануло і не взяв занадто багато борошна), попередньо розім’ятим від грудочок.
- У суміш сиру і масла просіваємо борошно, розтираємо все інгредієнти в крихту. Завдання правильного приготування тіста з даної технології полягає не стільки в замісі, скільки в перетирання і зборі в однорідний ком.
- Додавши в отриману крихту жовтки і холодну воду, злегка все розмішуємо до однорідного розподілу і збираємо в тісто в грудку. Вкриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на годину-півтора.
- Тісто ділимо на частини, розкачуємо кожну в тонкий пласт, вирізаємо гуртки 7-8 див. Кожні коло, з одного боку, макаємо в цукор, насипаний в плоску ємність, звертаємо навпіл.
- Ще раз маку згорнуту заготовку з одного боку, знову звертаємо навпіл. Готову мушлю востаннє макаємо в цукор і укладаємо на деко з пергаментом, цукром вгору.
- Випікаємо печиво при 190 °С протягом 20 хвилин.
Печиво лимонне з рікоттою
Приготувати смачне домашнє печиво можна швидко і просто по одному з кращих рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 2,5 ст.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- масло вершкове – 110 г;
- яйця – 2 шт.;
- сир рікотта – 1 упаковка (450 г);
- лимонна цедра – 1 ч. л. + 1 ч. л. в глазур;
- лимонний сік – 3 ст. л.;
- цукор – 2 ст.;
- цукрова пудра – ¾ склянки;
- сіль – щіпка.
Приготування:
- В одній ємності змішуємо сухі інгредієнти для печива: просіяне борошно, розпушувач, сіль.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо, щоб вийшла пишна побіліла кремоподібна маса, додаємо яйця, продовжуємо збивати.
- До отриманої маси додаємо рікотту, розтерту до однорідності, а також лимонну цедру, перемішуємо ще раз.
- Підмішуємо ложкою або кухонною лопаткою сухі інгредієнти до рідкої основи для печива.
- Викладаємо ложкою отримане тісто на деко з папером для випікання, надаючи форму кульок.
- Печиво випікаємо при 190 °С 15 хвилин, охолоджуємо.
- Остигле печиво поливаємо лимонно-цукровою глазур’ю, розмішавши цукрову пудру з лимонним соком і цедрою.
Домашнє печиво савоярді
Дивно, але таке популярне вишукане і дуже смачне печиво, як «Савоярді», цілком може бути домашнього приготування. Причому, готується воно з неймовірно простого рецепту.
Інгредієнти:
- борошно – 50 р;
- цукрова пудра – 50 г;
- яйця – 2 шт.;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування:
- Яйця поділяємо на білки і жовтки, останні розтираємо з ванільним цукром.
- Білки спочатку збиваємо в піну міксером, потім потроху додаємо цукрову пудру, продовжуючи процес до отримання маси з стійкими піками.
- З’єднуємо дві підготовлені маси, акуратно, але ретельно перемішуючи, порційно підмішуємо борошно.
- Викладаємо м’яке бісквітне тісто в кулінарний мішок, відсаджуємо «пальчики» довжиною 7 см на деко з папером для випікання на деякій відстані один від одного.
- При бажанні кожну заготовку можна посипати невеликою кількістю цукру або змастити глазур’ю, розмішавши цукрову пудру з водою або молоком.
- Випікаємо печиво при 170-175 °С не більше 14 хвилин (печиво повинно залишатися світлим).
- Печиво можна використовувати не тільки за прямим призначенням, як ласу випічку до чаю або кави, але також готувати з ним безліч інших популярних десертів.
Вівсяне печиво без яєць
Дуже смачне домашнє вівсяне печиво приготуємо по одному з кращих простих рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 1 ст.;
- кокосова стружка – 1 ст.;
- борошно пшеничне – 1 ст.;
- цукор – ½ ст.;
- масло вершкове – 100 г;
- мед – 2 ст. л.;
- сода – 1 ч. л.;
- цедра 1 апельсина;
- ванільний цукор – 1 ч. л.;
- сіль – щіпка.
Приготування:
- У просторій ємності відповідного обсягу змішуємо всі сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, кокосову стружку, борошно, сіль, додаємо цукор (кількість можна коригувати під свої уподобання) і ванільний цукор.
- Натираємо в отриману суміш цедру апельсина (тільки жовту частину), ретельно промивши плід.
- У сотейнику розпускаємо вершкове масло і мед, додаємо соду, гашену окропом (пара столових ложок) або оцтом.
- Отриману олійно-медову суміш виливаємо до сухих інгредієнтів, зробивши лунку, розмішуємо.
- З ретельно замішаного тіста формуємо вручну невеликі кульки, розкладаємо на деко з папером для випічки.
- Випікаємо печиво при 180 °С, 12 хвилин.
Домашня пахлава
Смачні домашні ласощі з горіховою начинкою – пахлава. Її можна приготувати за популярним простим рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст.;
- сметана – 1 ст.;
- масло вершкове – 1 пачка;
- розпушувач – ½ ч. л.;
- жовток для змазування форми.
Для начинки:
- цукор – ½ ст.;
- родзинки – 1 ст.;
- горіхи волоські – 1 ст.;
- лимон – 1 шт.;
- яйце.
Приготування:
- Для приготування пісочного тіста борошно змішати з розпушувачем, додаємо розм’якшене вершкове масло розтираємо в крихту.
- До отриманої олійної крихти викладаємо сметану, перемішуємо, завершуючи процес приготування тіста.
- Однорідне негусте тісто розкладаємо порівну з двох пакетів. Прибираємо тісто в холодильник на годину або трохи більше.
- Для приготування начинки змішуємо цукор з яйцем, натираємо цедру лимона, захоплюючи і трохи соковитої м’якоті.
- Змішуємо отриману масу з подрібненими в блендері родзинками і горіхами.
- Тісто розгортаємо в два тонких пласта по бажаній формі (залежить від того, в якій формі будемо випікати).
- Один шар викладаємо на дно змащеної форми, закриваємо іншим і змащуємо жовтком.
- Нарізаємо характерними для пахлави шматочками, відправляємо в духовку, запікаємо при 200 °С до легкого рум’янцю.
- Виймаємо з духовки, прорізаємо з раніше зробленими розрізами, з форми не витягуємо до повного охолодження.
Печиво орео
По простому рецептом з докладним описом можна приготувати дуже смачне домашнє печиво орео.
Інгредієнти:
- борошно – 100 г;
- цукрова пудра – 50 г;
- масло вершкове – 75 г;
- какао – 25 г;
- жовток яєчний – 1 шт.;
- розпушувач – ½ ч. л.;
- сіль – щіпка.
Для крему:
- масло вершкове – 80 г;
- цукрова пудра – 80 г;
- ванілін.
Приготування:
- Змішуємо в підходящій ємності розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою і сіллю, збиваємо міксером на великих обертах до пишноти.
- Продовжуючи збивати, додаємо в тісто жовток, зменшуємо обороти і насипаємо суміш сухих інгредієнтів: борошна, какао і розпушувач.
- Збираємо тісто в грудку, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на півгодини.
- Тісто ділимо на дві частини, розкачуємо в тонкі пласти по черзі. З кожного пласта тіста вирізаємо приготовленої формою гуртки бажаного розміру.
- Уклавши заготовки печива на деко з папером, випікаємо 8 хвилин при 180 °С.
- Заздалегідь можна приготувати крем, щоб потримати його в холодильнику перед використанням.
- Для крему просто збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою, додаємо ваніль в будь-якому вигляді і бажаному кількості, розмішуємо.
- На половину з усієї кількості печива відсаджуємо крем, попередньо виклавши його в кулінарний мішок або звичайний пакет і зрізавши куточок.
- З’єднуємо обидві половинки печива (з кремом та без нього), укладаємо на блюдо для подачі.
Галетне печиво
Смачне домашнє галетне печиво можна приготувати за простим рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- борошно 550 г;
- вода – 250 мл;
- масло рослинне – 140 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- кунжут, насіння льону – по 2 ст. л.
Приготування:
- У ємність з просіяним борошном, додаємо сіль, цукор і суміш насіння, перемішуємо.
- Воду і рослинну олію з’єднуємо в сотейнику, розігріваємо до кипіння. Гарячу суміш виливаємо невеликий струменем до сухих інгредієнтів при безперервному перемішуванні.
- Викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, замішуємо м’яке пластичне тісто.
- Ділимо його навпіл, вкриваємо плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
- Кожну частину тіста розкачуємо в тонкий прямокутний пласт прямо на папері для випікання, посипавши її борошном. Нарізаємо розкатаний пласт прямокутниками бажаного розміру.
- Кладемо папір разом з заготовками печива на деко, запікаємо при 180 °С 8-12 хвилин.
М’яке яблучне печиво
Таке смачне і ароматне домашнє печиво приготуємо по простому рецептом з докладним описом і фото.
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – ½ ст.;
- масло вершкове – 100 г;
- розпушувач – 1 ст. л.;
- яблука – 2 шт.;
- цукрова пудра.
Приготування:
- Збиваємо яйця до пишноти, підсипаємо цукор, продовжуючи збивати.
- У процесі збивання додаємо розм’якшене масло, збиваємо, насипаємо третину борошна, продовжуємо збивати.
- Черговим кроком буде додавання розпушувача і залишилася борошна, перемішуємо, збавивши оберти.
- До трохи липкого, негустого тіста викладаємо заздалегідь підготовлені яблука (очищені і нарізані невеликими шматочками), перемішуємо.
- Вимішуємо тісто до рівномірного розподілу шматочків яблук. Викладаємо тісто з яблуками невеликими порціями на деко з папером, користуючись двома чайними ложками.
- Випікаємо в духовці 25 хвилин (до злегка золотистого кольору) при 180 °С.
Приготування домашнього печива – зовсім нескладний процес, швидше, приємне творче захоплення. Достатньою вибирати будь-який з кращих рецептів, при бажанні внести свої корективи і порадувати близьких смачною домашньою випічкою.