Просте і смачне домашнє печиво

Печиво домашнє рецепти

Якщо є бажання приготувати дуже смачне домашнє печиво, можна скористатися будь-яким з кращих простих рецептів з докладним описом і покроковими фото, поданими нижче.

Медове печиво «Хвилинка» з корицею

Смачне домашнє печиво можна приготувати дуже швидко з простих доступних продуктів за рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 130 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • сода – ½ ч. л.;
  • кориця – 1 ст. л.

Приготування:

  • Розтоплюємо мед на водяній бані (якщо він не рідкий).
  • У ємності відповідного обсягу збираємо всі перераховані в рецепті інгредієнти, починаючи з меду. Соду обов’язково гасимо кількома краплями оцту.

  • Всю масу ретельно перетираємо ложкою або кухонною лопаткою. Консистенція тіста повинна бути не надто густий, але і не текучої.

  • Змочуємо долоні водою, набираємо тісто столовою ложкою, скачуємо в долонях в кульку.
  • Розкладаємо заготовки на деку, прокладеному папером для випікання, на деякій відстані один від одного.

  • Випікаємо печиво при 180 °С протягом 15 хвилин, подаємо до столу.

Домашнє сирне печиво

По простому рецептом можна приготувати дуже смачне домашнє печиво на сирному тісті.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;
  • масло вершкове – 220 г;
  • сир м’який жирний – 220 г;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • цукор – 1 ст.;
  • вода – 2 ст. л.

Приготування:

  • Заморожене масло натираємо на крупній тертці і змішуємо з сиром (охолодженим, щоб масло швидко не розтануло і не взяв занадто багато борошна), попередньо розім’ятим від грудочок.

  • У суміш сиру і масла просіваємо борошно, розтираємо все інгредієнти в крихту. Завдання правильного приготування тіста з даної технології полягає не стільки в замісі, скільки в перетирання і зборі в однорідний ком.

  • Додавши в отриману крихту жовтки і холодну воду, злегка все розмішуємо до однорідного розподілу і збираємо в тісто в грудку. Вкриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на годину-півтора.

  • Тісто ділимо на частини, розкачуємо кожну в тонкий пласт, вирізаємо гуртки 7-8 див. Кожні коло, з одного боку, макаємо в цукор, насипаний в плоску ємність, звертаємо навпіл.

  • Ще раз маку згорнуту заготовку з одного боку, знову звертаємо навпіл. Готову мушлю востаннє макаємо в цукор і укладаємо на деко з пергаментом, цукром вгору.

  • Випікаємо печиво при 190 °С протягом 20 хвилин.

Печиво лимонне з рікоттою

Приготувати смачне домашнє печиво можна швидко і просто по одному з кращих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 ст.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • масло вершкове – 110 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир рікотта – 1 упаковка (450 г);
  • лимонна цедра – 1 ч. л. + 1 ч. л. в глазур;
  • лимонний сік – 3 ст. л.;
  • цукор – 2 ст.;
  • цукрова пудра – ¾ склянки;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  • В одній ємності змішуємо сухі інгредієнти для печива: просіяне борошно, розпушувач, сіль.
  • Розм’якшене вершкове масло збиваємо, щоб вийшла пишна побіліла кремоподібна маса, додаємо яйця, продовжуємо збивати.

  • До отриманої маси додаємо рікотту, розтерту до однорідності, а також лимонну цедру, перемішуємо ще раз.
  • Підмішуємо ложкою або кухонною лопаткою сухі інгредієнти до рідкої основи для печива.

  • Викладаємо ложкою отримане тісто на деко з папером для випікання, надаючи форму кульок.

  • Печиво випікаємо при 190 °С 15 хвилин, охолоджуємо.
  • Остигле печиво поливаємо лимонно-цукровою глазур’ю, розмішавши цукрову пудру з лимонним соком і цедрою.

Домашнє печиво савоярді

Дивно, але таке популярне вишукане і дуже смачне печиво, як «Савоярді», цілком може бути домашнього приготування. Причому, готується воно з неймовірно простого рецепту.

Інгредієнти:

  • борошно – 50 р;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Приготування:

  • Яйця поділяємо на білки і жовтки, останні розтираємо з ванільним цукром.

  • Білки спочатку збиваємо в піну міксером, потім потроху додаємо цукрову пудру, продовжуючи процес до отримання маси з стійкими піками.
  • З’єднуємо дві підготовлені маси, акуратно, але ретельно перемішуючи, порційно підмішуємо борошно.

  • Викладаємо м’яке бісквітне тісто в кулінарний мішок, відсаджуємо «пальчики» довжиною 7 см на деко з папером для випікання на деякій відстані один від одного.
  • При бажанні кожну заготовку можна посипати невеликою кількістю цукру або змастити глазур’ю, розмішавши цукрову пудру з водою або молоком.

  • Випікаємо печиво при 170-175 °С не більше 14 хвилин (печиво повинно залишатися світлим).
  • Печиво можна використовувати не тільки за прямим призначенням, як ласу випічку до чаю або кави, але також готувати з ним безліч інших популярних десертів.

Вівсяне печиво без яєць

Дуже смачне домашнє вівсяне печиво приготуємо по одному з кращих простих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 1 ст.;
  • кокосова стружка – 1 ст.;
  • борошно пшеничне – 1 ст.;
  • цукор – ½ ст.;
  • масло вершкове – 100 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • цедра 1 апельсина;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  • У просторій ємності відповідного обсягу змішуємо всі сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, кокосову стружку, борошно, сіль, додаємо цукор (кількість можна коригувати під свої уподобання) і ванільний цукор.

  • Натираємо в отриману суміш цедру апельсина (тільки жовту частину), ретельно промивши плід.
  • У сотейнику розпускаємо вершкове масло і мед, додаємо соду, гашену окропом (пара столових ложок) або оцтом.
  • Отриману олійно-медову суміш виливаємо до сухих інгредієнтів, зробивши лунку, розмішуємо.

  • З ретельно замішаного тіста формуємо вручну невеликі кульки, розкладаємо на деко з папером для випічки.

  • Випікаємо печиво при 180 °С, 12 хвилин.

Домашня пахлава

Смачні домашні ласощі з горіховою начинкою – пахлава. Її можна приготувати за популярним простим рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;
  • сметана – 1 ст.;
  • масло вершкове – 1 пачка;
  • розпушувач – ½ ч. л.;
  • жовток для змазування форми.

Для начинки:

  • цукор – ½ ст.;
  • родзинки – 1 ст.;
  • горіхи волоські – 1 ст.;
  • лимон – 1 шт.;
  • яйце.

Приготування:

  • Для приготування пісочного тіста борошно змішати з розпушувачем, додаємо розм’якшене вершкове масло розтираємо в крихту.
  • До отриманої олійної крихти викладаємо сметану, перемішуємо, завершуючи процес приготування тіста.
  • Однорідне негусте тісто розкладаємо порівну з двох пакетів. Прибираємо тісто в холодильник на годину або трохи більше.

  • Для приготування начинки змішуємо цукор з яйцем, натираємо цедру лимона, захоплюючи і трохи соковитої м’якоті.
  • Змішуємо отриману масу з подрібненими в блендері родзинками і горіхами.

  • Тісто розгортаємо в два тонких пласта по бажаній формі (залежить від того, в якій формі будемо випікати).

  • Один шар викладаємо на дно змащеної форми, закриваємо іншим і змащуємо жовтком.
  • Нарізаємо характерними для пахлави шматочками, відправляємо в духовку, запікаємо при 200 °С до легкого рум’янцю.

  • Виймаємо з духовки, прорізаємо з раніше зробленими розрізами, з форми не витягуємо до повного охолодження.

Печиво орео

По простому рецептом з докладним описом можна приготувати дуже смачне домашнє печиво орео.

Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • масло вершкове – 75 г;
  • какао – 25 г;
  • жовток яєчний – 1 шт.;
  • розпушувач – ½ ч. л.;
  • сіль – щіпка.

Для крему:

  • масло вершкове – 80 г;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • ванілін.

Приготування:

  • Змішуємо в підходящій ємності розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою і сіллю, збиваємо міксером на великих обертах до пишноти.

  • Продовжуючи збивати, додаємо в тісто жовток, зменшуємо обороти і насипаємо суміш сухих інгредієнтів: борошна, какао і розпушувач.

  • Збираємо тісто в грудку, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на півгодини.
  • Тісто ділимо на дві частини, розкачуємо в тонкі пласти по черзі. З кожного пласта тіста вирізаємо приготовленої формою гуртки бажаного розміру.
  • Уклавши заготовки печива на деко з папером, випікаємо 8 хвилин при 180 °С.

  • Заздалегідь можна приготувати крем, щоб потримати його в холодильнику перед використанням.
  • Для крему просто збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою, додаємо ваніль в будь-якому вигляді і бажаному кількості, розмішуємо.
  • На половину з усієї кількості печива відсаджуємо крем, попередньо виклавши його в кулінарний мішок або звичайний пакет і зрізавши куточок.

  • З’єднуємо обидві половинки печива (з кремом та без нього), укладаємо на блюдо для подачі.

Галетне печиво

Смачне домашнє галетне печиво можна приготувати за простим рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно 550 г;
  • вода – 250 мл;
  • масло рослинне – 140 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • кунжут, насіння льону – по 2 ст. л.

Приготування:

  • У ємність з просіяним борошном, додаємо сіль, цукор і суміш насіння, перемішуємо.

  • Воду і рослинну олію з’єднуємо в сотейнику, розігріваємо до кипіння. Гарячу суміш виливаємо невеликий струменем до сухих інгредієнтів при безперервному перемішуванні.

  • Викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, замішуємо м’яке пластичне тісто.
  • Ділимо його навпіл, вкриваємо плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.

  • Кожну частину тіста розкачуємо в тонкий прямокутний пласт прямо на папері для випікання, посипавши її борошном. Нарізаємо розкатаний пласт прямокутниками бажаного розміру.
  • Кладемо папір разом з заготовками печива на деко, запікаємо при 180 °С 8-12 хвилин.

М’яке яблучне печиво

Таке смачне і ароматне домашнє печиво приготуємо по простому рецептом з докладним описом і фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – ½ ст.;
  • масло вершкове – 100 г;
  • розпушувач – 1 ст. л.;
  • яблука – 2 шт.;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. Збиваємо яйця до пишноти, підсипаємо цукор, продовжуючи збивати.
  2. У процесі збивання додаємо розм’якшене масло, збиваємо, насипаємо третину борошна, продовжуємо збивати.
  3. Черговим кроком буде додавання розпушувача і залишилася борошна, перемішуємо, збавивши оберти.
  4. До трохи липкого, негустого тіста викладаємо заздалегідь підготовлені яблука (очищені і нарізані невеликими шматочками), перемішуємо.
  5. Вимішуємо тісто до рівномірного розподілу шматочків яблук. Викладаємо тісто з яблуками невеликими порціями на деко з папером, користуючись двома чайними ложками.
  6. Випікаємо в духовці 25 хвилин (до злегка золотистого кольору) при 180 °С.

Приготування домашнього печива – зовсім нескладний процес, швидше, приємне творче захоплення. Достатньою вибирати будь-який з кращих рецептів, при бажанні внести свої корективи і порадувати близьких смачною домашньою випічкою.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь