Назва супу “Шулюм” походить від слова “шул”, що означає, що суп приготовлений зі свіжого м’яса (в цьому рецепті з баранини) у казані. Традиційно страва готується на відкритому вогні, але з використанням казана можна приготувати і вдома. Готуємо шулюм з баранини, і овочевим набором будуть картопля, цибуля, баклажан, солодкий перець і помідори. Для насиченості та аромату додамо багато прянощів та зелені.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранина з кісточкою 800 гр.
- Картопля 3 шт.
- Баклажан 2 шт.
- Помідор 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Перець гострий 1 стручок
- Кінза 1 пучок
- Базилік свіжий 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Часник 6 зубків
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений ¼ ч.л.
- Хмелі-сунелі 1 ч.л.
- Лавровий лист 1 шт.
Кроки
- Баранину для супу промийте, розріжте на шматки, перекладіть в казан, залийте холодною водою і варіть на плиті протягом 1,5 годин від початку кипіння. Пінку періодично знімайте і варіть м’ясо на невеликому вогні.
- Поки баранина вариться, всі овочі (картопля , цибуля, баклажани та солодкий перець) згідно з рецептом почистіть, промийте і наріжте великими шматками довільної форми.
- До звареної баранини перекладіть нарізку овочів і поваріть їх ще 20-30 хвилин.
- Часник подрібніть на часнику. Промиту зелень дрібно наріжте. У зварений шулюм перекладіть часник з нарізкою зелені, лавровим листом і гострим перцем, насипте чорний перець із хмелі-сунелі та суп посоліть на свій смак. Страву потім кілька хвилин, вогонь вимкніть, і дайте супу 30 хвилин для настоювання.
Приготовлений на плиті в казані шулюм з баранини розлийте порційними суповими тарілками і сервіруйте до обіду. Смачного!