Шулюм з баранини в казані на плиті

Назва супу “Шулюм” походить від слова “шул”, що означає, що суп приготовлений зі свіжого м’яса (в цьому рецепті з баранини) у казані. Традиційно страва готується на відкритому вогні, але з використанням казана можна приготувати і вдома. Готуємо шулюм з баранини, і овочевим набором будуть картопля, цибуля, баклажан, солодкий перець і помідори. Для насиченості та аромату додамо багато прянощів та зелені.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Баранину для супу промийте, розріжте на шматки, перекладіть в казан, залийте холодною водою і варіть на плиті протягом 1,5 годин від початку кипіння. Пінку періодично знімайте і варіть м’ясо на невеликому вогні.
  • Поки баранина вариться, всі овочі (картопля , цибуля, баклажани та солодкий перець) згідно з рецептом почистіть, промийте і наріжте великими шматками довільної форми.
  • До звареної баранини перекладіть нарізку овочів і поваріть їх ще 20-30 хвилин.
  • Часник подрібніть на часнику. Промиту зелень дрібно наріжте. У зварений шулюм перекладіть часник з нарізкою зелені, лавровим листом і гострим перцем, насипте чорний перець із хмелі-сунелі та суп посоліть на свій смак. Страву потім кілька хвилин, вогонь вимкніть, і дайте супу 30 хвилин для настоювання.

Приготовлений на плиті в казані шулюм з баранини розлийте порційними суповими тарілками і сервіруйте до обіду. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь