Найчастіше ламан готують з бараниною. Ніжне, соковите м’ясо, яке стає просто чудовим завдяки тушкуванню з великою кількістю овочів. Крім стандартних інгредієнтів, потрібно додати ще баклажани і кабачки – їх додають на останньому етапі, так як готуються ці овочі швидко, і вкрай важливо їх не перетримати. Ситне, ароматне блюдо – і перше, і друге. Завершальний штрих – свіжа зелень і часник, які підкреслять смак лагмана.
Коли будете варити спагетті, посоліть воду відразу – завдяки цьому вона швидше закипить. Дуже важливо не ламати спагетті, коли будете занурювати їх у воду. Для цього візьміть жменю макаронів, помістіть в каструлю настільки, наскільки вони влізуть, і тримайте. В процесі злегка натискайте – спагетті будуть розмокати і ставати м’якше. В результаті всього через кілька секунд ви легко занурте в каструлю довгі макарони.
- Морквину, картоплю і цибулю почистіть і розріжте на середні кубики.
- Кабачки, баклажани, перець помийте, витріть і витягніть насіння. Наріжте приблизно, як і цибулю.
- Зелень вимийте і обсушіть.
- М’ясо промийте водою, витріть серветками і розріжте на невеликі шматки.
- У сковороду з високими стінками влийте олію. Добре все прогрійте.
- Перекладіть в неї цибулю і обсмажуйте до рум’яного кольору, перемішуючи.
- Потім відправте в сковорідку м’ясо і смажте все разом ще деякий час. Не забувайте перемішувати.
- Додайте сіль і пасту з томатів і нарізані помідори. Розмішавши. Тушкуйте ще кілька хвилин.
- Додайте болгарський перець і моркву. Обсмажуйте 7-10 хвилин, іноді все перевертаючи.
- Потім покладіть інші овочі і обсмажуйте ще трохи.
- Після цього налийте воду так, щоб вона покрила овочі і м’ясо. Покип’ятіть все хвилин 15.
- Потім закрийте кришкою і залиште стояти ще хвилин на 15.
- В окремій каструльці закип’ятіть воду, посоліть і відправте туди цільні спагетті.
- Коли вони зваряться, злийте воду. Подавайте лагман зі спагетті.
- Посипте нарізаною зеленню і видавіть трошки очищеного часнику. Перемішавши.