Теплий салат з баклажанів ідеальний для святкової подачі. Закуска має привабливий зовнішній вигляд і апетитний аромат. Приготування страви не стане для вас складністю. Все елементарно. Готують салат незадовго до подачі, щоб виправдати назву «теплий». Хоча і в охолодженому вигляді закуска не перестає бути смачною. Інгредієнти гідно поєднуються із запашною заправкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1 шт.
- Яловичина 300 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Часник 2 зубці
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Олія оливкова 3 ст. л.
Кроки
- Дістаємо м’ясо з морозилки і даємо відтанути. Або використовуємо свіжу яловичину.
- Промиті баклажани ріжемо брусочками. Солимо і чекаємо, поки виділиться волога. Процедура потрібна для того, щоб позбутися від характерної гіркоти.
- Яловичину ріжемо тонкими смужками і смажимо на розпеченій сковорідці з рослинною олією. Не забуваємо розмішувати, щоб не пересушити м’ясо.
- До рум’яної яловичини вивантажуємо «синенькі», попередньо промокнувши вологу серветками.
- Очищену моркву трем на “корейській” тертці і перекладаємо в сковорідку.
- Яскравий перець обполіскувати, прибираємо нутрощі і ріжемо півкільцями. Відправляємо до решти інгредієнтів і смажимо. Обсмажування повинна бути швидким, щоб овочі зберегли «хрусткість».
- Відміряємо компоненти для заправки.
- З’єднуємо рубаний часник з оливковою олією і соєвим соусом. Вичавлюємо лимонний сік і балансуємо смак цукровим піском. Додаємо подрібнену зелень і солимо. Перемішуємо.
- Заливаємо теплу закуску соусом, розмішуємо і розкладаємо по порціях.
- Прикрашаємо петрушкою. Якщо подобається кінза і базилік, додаємо.
Їмо салат, поки не охолов, і отримуємо задоволення. Насолоджуємося красою подачі. Приємного апетиту!