Свіжі овочі, соковите м’ясо і ароматний соус – все це шаурма з куркою і соусом цацікі, яку можна приготувати в домашніх умовах. Рецепт дуже простий, шаурма виходить дуже смачною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лаваш 2 листа
- Капуста білокачанна 200 гр.
- Огірок 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Курячі стегена 2 шт.
- Сметана 20% 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для соусу
- Йогурт грецький 230 гр.
- Огірок 1 шт.
- Кріп 1 пучок
- Часник 2 зубці
- Олія оливкова 1 ч. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Насамперед підготуємо м’ясо. Для цього беремо курячі стегна, відокремлюємо м’ясо від кісток і змащуємо сметаною, додавши в неї сіль та інші спеції за смаком.
- Поки м’ясо маринується, підготуємо овочі. Капусту дрібно шаткуємо, перекладаємо в миску, трохи присолюємо і перетираємо руками — так вона стане більш м’якою і соковитою.
- Тонкою соломкою нарізаємо свіжий огірок. Тонкими напівкружечками -помідор.
- Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями. Якщо овоч занадто гострий, то його краще замаринувати, додавши до нього по ложечці солі і цукру, а також 50 мл оцту.
- Тепер приготуємо соус цацікі, який дуже популярний в Європі. Першою справою на дрібній тертці подрібнюємо свіжий огірок.
- Також через дрібну тертку пропускаємо зубчики часнику, дрібно шаткуємо зелень кропу.
- У мисочку кладемо огірок, який віджимаємо від зайвої рідини, часник, кріп, добре перемішуємо.
- Додаємо грецький йогурт і знову все розмішуємо до однорідності.
- Потім соус солимо і перчимо до смаку, вливаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.
- На розігріту сковороду наливаємо зовсім небагато масла, кладемо шматочки курки і обсмажуємо з двох сторін на сильному вогні до золотистої скоринки.
- М’ясо трохи охолоджуємо і нарізаємо на більш дрібні шматочки.
- На лаваш викладаємо капусту, зверху шматочки курки, поливаємо їх соусом.
- Поверх м’яса кладемо цибулю, потім томати і огірок.
- Лаваш з начинкою загортаємо в щільний конверт і за бажанням шаурму підрум’янюємо на сухій сковороді по хвилині з кожного боку.
Лаваш повинен бути обов’язково свіжим. У підсохлий лист шаурму не вийде загорнути, та й смак страви буде незадовільним.