Свіжі овочі, соковите м’ясо і ароматний соус – все це шаурма з куркою і соусом цацікі, яку можна приготувати в домашніх умовах. Рецепт дуже простий, шаурма виходить дуже смачною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лаваш 2 листа
 - Капуста білокачанна 200 гр.
 - Огірок 1 шт.
 - Помідор 1 шт.
 - Цибуля ріпчаста ½ шт.
 - Курячі стегена 2 шт.
 - Сметана 20% 1 ст. л.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Для соусу
 - Йогурт грецький 230 гр.
 - Огірок 1 шт.
 - Кріп 1 пучок
 - Часник 2 зубці
 - Олія оливкова 1 ч. л.
 - Лимонний сік 1 ч. л.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 
Кроки
- Насамперед підготуємо м’ясо. Для цього беремо курячі стегна, відокремлюємо м’ясо від кісток і змащуємо сметаною, додавши в неї сіль та інші спеції за смаком.
 - Поки м’ясо маринується, підготуємо овочі. Капусту дрібно шаткуємо, перекладаємо в миску, трохи присолюємо і перетираємо руками — так вона стане більш м’якою і соковитою.
 - Тонкою соломкою нарізаємо свіжий огірок. Тонкими напівкружечками -помідор.
 - Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями. Якщо овоч занадто гострий, то його краще замаринувати, додавши до нього по ложечці солі і цукру, а також 50 мл оцту.
 - Тепер приготуємо соус цацікі, який дуже популярний в Європі. Першою справою на дрібній тертці подрібнюємо свіжий огірок.
 - Також через дрібну тертку пропускаємо зубчики часнику, дрібно шаткуємо зелень кропу.
 - У мисочку кладемо огірок, який віджимаємо від зайвої рідини, часник, кріп, добре перемішуємо.
 - Додаємо грецький йогурт і знову все розмішуємо до однорідності.
 - Потім соус солимо і перчимо до смаку, вливаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.
 - На розігріту сковороду наливаємо зовсім небагато масла, кладемо шматочки курки і обсмажуємо з двох сторін на сильному вогні до золотистої скоринки.
 - М’ясо трохи охолоджуємо і нарізаємо на більш дрібні шматочки.
 - На лаваш викладаємо капусту, зверху шматочки курки, поливаємо їх соусом.
 - Поверх м’яса кладемо цибулю, потім томати і огірок.
 - Лаваш з начинкою загортаємо в щільний конверт і за бажанням шаурму підрум’янюємо на сухій сковороді по хвилині з кожного боку.
 
Лаваш повинен бути обов’язково свіжим. У підсохлий лист шаурму не вийде загорнути, та й смак страви буде незадовільним.






