Поживна ікра з кабачків на зиму виходить з додаванням інших овочів, томатної пасти і майонезу. Смачне частування стане вашим улюбленим перекусом і урізноманітнює домашнє меню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Помідор 4 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Томатна паста 100 мл.
- Майонез столовий молочний 60 мл.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Оцет столовий 9% 30 мл.
Кроки
- Кабачки гарненько промиваємо. Після видаляємо шкірку, насіння, а сам плід ріжемо невеликими кубиками.
- Подрібнюємо цибулю з морквою і томимо в рослинній олії до м’якості.
- Сюди ж викладаємо дрібно порізані болгарські перці.
- Дрібними кубиками обробляємо помідори і відправляємо їх в загальну масу.
- Додаємо кабачки і томимо вміст на тихому вогні близько 15 хвилин.
- Далі масу подрібнюємо блендером і перекладаємо назад в каструлю.
- Доповнюємо частування сіллю і цукром.
- Слідом доповнюємо заготовку майонезом, томатною пастою і спеціями.
- Розмішуємо частування і млоїмо ще 30 хвилин. В кінці вливаємо оцет.
- Розливаємо ікру “пальчики оближеш” по стерилізованим банкам і закриваємо їх.
Готово!