Хочете заготовити на зиму смачну і поживну овочеву ікру? Використовуйте перевірений кулінарний рецепт на три кілограми кабачків. Порадуйте себе і близьких яскравим і універсальним частуванням.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Перець болгарський 500 гр.
- Часник 1.5 шт.
- Томатна паста 1 ст.
- Майонез столовий молочний 200 мл.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Кабачки старанно промиваємо, нарізаємо кружечками і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- Знімаємо готові кабачки з деко і даємо їм охолонути.
- Болгарські перці ріжемо на половинки і стільки ж випікаємо їх.
- Даємо охолонути.
- В цей час ріжемо цибулю півкільцями.
- На крупній тертці натираємо моркву.
- Цибулю смажимо до м’якості в рослинній олії.
- Також чинимо і з морквою.
- Повертаємося до кабачків і знімаємо з них шкірку.
- З перців також акуратно видаляємо шкірку.
- Обсмажену цибулю пропускаємо через м’ясорубку.
- Повторюємо процедуру з морквою.
- Наступні на черзі кабачки.
- Перемелюємо і запечені перці.
- Всі продукти відправляємо в каструлю з товстим дном і перемішуємо. Млоїмо 30 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо.
- Очищаємо і подрібнюємо зубчики часнику.
- Відправляємо їх в загальну масу разом з майонезом і томатною пастою.
- Посипаємо заготовку спеціями.
- Доповнюємо сіллю і цукром. Розмішуємо і млоїмо ще 30 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.
- Знову акуратно перемішуємо заготовку.
- Розливаємо частування по стерилізованим банкам і закриваємо їх кришками.
Апетитна домашня ікра з кабачків готова!