Домашня кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на 3 кг кабачків

Хочете заготовити на зиму смачну і поживну овочеву ікру? Використовуйте перевірений кулінарний рецепт на три кілограми кабачків. Порадуйте себе і близьких яскравим і універсальним частуванням.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Кабачки старанно промиваємо, нарізаємо кружечками і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
  • Знімаємо готові кабачки з деко і даємо їм охолонути.
  • Болгарські перці ріжемо на половинки і стільки ж випікаємо їх.
  • Даємо охолонути.
  • В цей час ріжемо цибулю півкільцями.
  • На крупній тертці натираємо моркву.
  • Цибулю смажимо до м’якості в рослинній олії.
  • Також чинимо і з морквою.
  • Повертаємося до кабачків і знімаємо з них шкірку.
  • З перців також акуратно видаляємо шкірку.
  • Обсмажену цибулю пропускаємо через м’ясорубку.
  • Повторюємо процедуру з морквою.
  • Наступні на черзі кабачки.
  • Перемелюємо і запечені перці.
  • Всі продукти відправляємо в каструлю з товстим дном і перемішуємо. Млоїмо 30 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо.
  • Очищаємо і подрібнюємо зубчики часнику.
  • Відправляємо їх в загальну масу разом з майонезом і томатною пастою.
  • Посипаємо заготовку спеціями.
  • Доповнюємо сіллю і цукром. Розмішуємо і млоїмо ще 30 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.
  • Знову акуратно перемішуємо заготовку.
  • Розливаємо частування по стерилізованим банкам і закриваємо їх кришками.

Апетитна домашня ікра з кабачків готова!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь