Яскравий кулінарний рецепт кабачкової ікри на зиму передбачає додавання моркви, цибулі, майонезу і томатної пасти. Апетитна закуска нікого не залишить байдужим. Подавайте її з хлібом або з гарячими стравами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Перець болгарський 500 гр.
- Часник 1.5 шт.
- Майонез столовий молочний 200 мл.
- Томатна паста 250 мл.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Промиваємо кабачки, ріжемо їх колами і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- Підготуємо інші овочі.
- Подрібнену цибулю обсмажуємо в рослинній олії.
- Також чинимо і з тертою морквою.
- Перці обробляємо соломкою і теж томимо їх.
- Готові кабачки охолоджуємо і звільняємо від шкірки.
- Всі продукти прокучиваем через м’ясорубку і викладаємо в загальну каструлю.
- Ставимо посуд на слабкий вогонь. Розмішуємо і млоїмо 30 хвилин.
- В цей час очищаємо і подрібнюємо часник.
- Доповнюємо масу часником, майонезом і томатною пастою.
- Знову перемішуємо.
- Сюди ж додаємо сіль, цукор, спеції і трохи рослинної олії. Млоїмо ще 30 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.
- Розподіляємо заготовку по стерилізованим банкам і закочуємо їх.
Ікра на зиму готова!