Розсольник з куркою та маринованими огірками – відмінний варіант гарячої першої страви для господинь, які не мають часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів вперед, він може стояти в холодильнику 3-4 дні. Від цього він стає більш насиченим і смачним. Розсольник виходить дуже смачним та ситним. Незвичайний інгредієнт – консервована квасоля, що чудово поєднується з іншими продуктами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля біла консервована 350 гр.
- Картопля 400 гр.
- Огірок мариновані 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Морква 180 гр.
- Селера 200 гр.
- Сіль за смааком
- Перець чорний мелений за смааком
- Рослинна олія для смаження
- Для бульйону:
- Курка 1.2 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Цибуля порей ⅓ пучка
- Часник 4 зуб.
- Морква 3 шт.
- Петрушка корінь 1 шт.
- Сіль за смааком
- Лавровий лист за смааком
- Перець чорний горошок за смааком
- Вода 2.5-3 л.
На порцію
Калорії: 80 ккал
Білки: 4.9 г
Жири: 4.2 г
Вуглеводи: 5.3 г
Кроки
- Помийте курку, поріжте на частини та перекладіть у каструлю.
- Цибулю промийте, але не очищайте. Лушпайка надасть бульйону гарний колір. Зелене листя цибулі порію наріжте смужками, очистіть часник. Підготовлені овочі перекладіть у каструлю з куркою.
- Три невеликі моркви добре вимийте, покладіть у каструлю. Додати кілька лаврових листочків, корінь петрушки і кілька горошин чорного перцю.
- У каструлю налийте холодною водою 2,5-3 літри. Сіль додайте до смаку.
- Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь, каструлю накрийте кришкою та варіть на повільному вогні протягом 1 години.
- З каструлі дістаньте курку. Бульйон процідіть через сито. Овочі з бульйону вам більше не знадобляться.
- Підготуйте овочі для розсольника. Картопля очистіть та наріжте на кубики середнього розміру.
- Селера добре промийте і наріжте кубиками.
- Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
- Моркву очистіть і натріть на великій тертці або наріжте тонкою соломкою.
- Мариновані огірки натріть на тертці або наріжте кубиками.
- Відкрийте банку консервованої квасолі, злийте рідину в окрему ємність.
- У велику каструлю з товстим дном налийте невелику кількість олії для обсмажування овочів. По черзі перекладіть селеру, моркву, цибулю в каструлю і обсмажте на великому вогні до розм’якшення. Потім перекладіть підготовлену картоплю і залийте курячим бульйоном, варіть 20 хвилин. Додайте квасолю, мариновані огірки, спеції та варіть ще 15 хвилин.
Гарячий розсольник подавайте до столу, прикрасьте рубаною зеленню та сметаною.
Насолоджуйтесь смачним ароматним розсольником!