Ікру можна готувати не тільки з кабачків або баклажанів, але і з патисонів. У поєднанні з морквою, томатами і солодким перцем виходить смачний продукт, який можна їсти з хлібом або використовувати як добавку до страв з макаронів, каш або картоплі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідор 5 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- Овочі промивають, при необхідності видаляють насіння і обсушують.
- У глибокій сковороді пасерують з олією дрібно нарізану цибулю.
- До обсмаженої до прозорості цибулі додають подрібнені моркву і солодкий перець, все разом готують протягом 10 хвилин при регулярному помішуванні.
- Томати подрібнюють в пюре і тушкують разом з іншими овочами. На це відводиться 15 хвилин.
- Нарізані кубиками патисони додають до овочевої заготівлі, перемішують і готують при слабкому нагріванні близько півгодини.
- В ікру додають за смаком цукровий пісок, сіль, подрібнені петрушку і часник і готують ще 10 хвилин.
- Після цього потрібно дати масі трохи охолонути і перетворити її в пюре за допомогою блендера.
- Після цього ікру потрібно ще раз прокип’ятити і довести до смаку при необхідності.
- В самому кінці перед розкладанням по баночками додають оцет. Розподілену по ємностях ікру закривають кришками і залишають до повного охолодження, а потім зберігають в холодильнику або будь-якому прохолодному приміщенні.