Цей продукт корисний тим, що в ньому міститься максимальна кількість клітковини, яка досить легко засвоюється і насичує на весь день. Це також основне джерело рослинного білка, вітамінів і мінералів, необхідних для правильно росту, розвитку організму і підтримки імунітету в холодну пору року. Дієтологи рекомендують поєднувати її з м’ясом і овочами для повноцінного збалансованого харчування.
Що приготувати з білою квасолею
Рецепти страв з білою квасолею вельми різноманітні. Її використовують, як самостійний гарнір до м’ясних виробів, птиці або риби, а також як доповнення до основних продуктів. Її додають до овочевих рагу, різних паст, салатів, супів і запіканок. Вона добре поєднується з цибулею, морквою, часником, різними соусами, спеціями і запашними травами. Квасоля прекрасно підходить до вершкових страв з грибами і сиром. Таке частування можна подавати на святковий стіл або для простого сімейного вечері.
Приготувати квасолю досить просто, для цього не обов’язково володіти видатними кулінарними навичками або досвідом. Справитися з такою роботою може і новачок, якщо при цьому точно слідувати рекомендаціям і вказівкам в рецепті. При правильному дотриманні пропорцій і часу теплової обробки можна створити справжній кулінарний шедевр, який сподобається гостям.
60 хв6
Вегетаріанський борщ – це дуже смачне та апетитне обіднє рішення для тих, хто дотримується посту чи не їсть м’ясо з етичних міркувань. Поживний борщ за вегетаріанським рецептом зможе.
60 хв6
Мексиканський суп є простою і яскравою стравою. Особливість мексиканських супів у їхній густій консистенції та незвичайному смаку. Для приготування мексиканського супу використовують
60 хв2
Суп «Рататуй», як страва французької кухні, готується подібно до овочевого рагу з таким же ім’ям, але до нього додаються курячий бульйон з консервованою квасолею.
45 хв6
Вегетаріанський щавлевий суп готується без м’яса та яєць. Виходить дуже легкий і смачний супчик із кислинкою. Для збільшення калорійності супу і щоб зробити його більш ситним, можна додати.
1 год 15 хв6
Кожна господиня має випадки, коли в холодильнику є вже готовий бульйон. Деякий бульйон, що залишився, заморожують. Цей рецепт для тих, у кого вже є готовий бульйон. Відмінність розсольника...
1 год 30 хв8
Розсольник з куркою та маринованими огірками – відмінний варіант гарячої першої страви для господинь, які не мають часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів.
60 хв4
М’ясні кульки в супі з квасолею сподобаються дітям, до того ж таке перше блюдо виходить дієтичним, хоч і містить м’ясо. Серед інгредієнтів для цього рецепта є кабачок, що...
40 хв2
Якщо потрібно швидко приготувати поживний салат з тунця, цей варіант повинен сподобається. У поєднанні з квасолею тунець дає тривалу ситість. Щоб розбавити насичений смак білкових продуктів, додаємо трохи.
60 хв4
Густий і наваристий суп-пюре, приготований з квасолі, зігріє в холоди і додасть сил. Щоб блюдо вийшло більш яскравим за смаком, в нього можна додати трохи соусу «Табаско».
50 хв4
Гриби добре поєднуються з квасолею, особливо якщо використовувати для приготування такого супчика лісові гриби – боровики, підосичники та інші. Ароматна юшка з квасолею виходить ситною і смачною.
40 хв4
Легкий рецепт приготування смачного і наваристого квасолевого супу з томатним соусом. Готується швидко, просто і підійде навіть для недосвідчених кулінарів. Подавати його краще з часниковими
1 год 50 хв4
Квасоля – повноцінний продукт для тих, хто відмовився від м’яса або з якихось причин не може його їсти. Квасолевий білок містить необхідні елементи для підтримки здоров’
35 хв6
Суп з квасолі – смачна і насичена перша страва, яка дозволить легко нагодувати навіть велику сім’ю, використовуючи при цьому зовсім небагато звичних інгредієнтів і трохи часу.
35 хв5
Квасолевий суп з тушонкою виходить чарівним! Страва забере лічені хвилини на виконання. Тут головне зварити картоплю, а решту техніки. Якщо ви не любите довго стояти біля плити, скористайтеся...
60 хв5
Під час моєї першої поїздки в Закарпаття я була вражена не тільки дивовижною природою, а й щирим гостинністю місцевих жителів. Різноманітні традиційні страви стояли на столі кожен день!...
40 хв2
Човлент — традиційна єврейська страва, яку було прийнято готувати на шабат. Як відомо, Тора наказує заборону роботи в сьомий день тижня в іудаїзмі. Тому раніше по суботах євреї...
2 год 15 хв4
Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті —.
10 год 0 хв5
Для салату ви можете вибрати квасолю будь–якого сорту – білу, червону або з цятками. Готові закрутки зберігайте до повного охолодження добу, а потім перемістіть в холодильник.
9 год 20 хв3
В рецепті використовується біла квасоля. При бажанні ви можете замінити її червоною – це не принципово. Найголовніше – зварити бобові повністю, щоб вони не залишалися жорсткими.
10 год 0 хв4
Квасоля з овочами, яку Ви заготовите на зиму, можна їсти не тільки як вітамінний смачний салат. З неї вийде відмінний наваристий суп або заправка до другої страви, наприклад,...