Риба займає важливу частину в харчуванні людини, проте абсолютно незаслужено відсунута на задній план м'ясом і птахом. Насправді, риба набагато корисніше, ніж яловичина, курятина і тим більше свинина. Наочне тому підтвердження – японці, чиє харчування засноване на рибі, і завдяки якому жителі Країни висхідного сонця славляться довгим життям і активністю навіть в літньому віці. Тому набагато логічніше буде оголосити не один, три-чотири рибних дні на тиждень.
Що приготувати з риби
Гідність у вигляді високої харчової цінності різних видів риб доповнюється кулінарними перевагами – рибу можна легко готувати різними способами, до того ж, вона дуже смачна.
Так, рибу можна однаково успішно варити, смажити, тушкувати, запікати. Страви з риби дуже легко засвоюються організмом, тому риба – продукт в тому числі дитячого раціону.
З риби варять різні супи, в тому числі юшку. На друге рибу можна варити, смажити, тушкувати, фарширувати, пекти котлети. З риби готують різноманітні салати. В якості закуски завжди на “ура” йде в'ялена риба. Рибу використовують і в якості начинки при приготуванні пирогів і пиріжків, а також фарширують нею овочі (наприклад, баклажани, фаршировані тунцем).
Смак готових страв з риби покращують такі продукти як огірки (солоні, мариновані), оливки, маслини і каперси, цибуля, хрін, лимон, щавель і шпинат. Вони можуть служити не тільки вдалим доповненням до страв з риби, але і використовуватися для прикраси.
Популярними соусами до риби є тартар, майонез, гострий томатний і соус «Південний». Втім, Риба і сама може стати основою для смачного соусу, який прекрасно підходить до пасти (наприклад, рибний соус можна приготувати з тріски).
Смажену рибу можна подавати з будь-яким салатом. До деяких видів риб відмінно підходить сметана з зеленню (наприклад, до карасів).
20 хв4
Паста з лососем та вершками (Pasta con salmone e panna) – традиційна італійська страва з пасти. Нижче ми наводимо простий рецепт пасти з лососем, яким поділилася з нами...
25 хв4
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
50 хв1
Намазка на хліб із оселедця, яєць і моркви дозволить за пару хвилин приготувати смачну закуску для всієї родини. Склад продуктів підібраний таким чином, щоб маса вийшла ніжною, а...
40 хв5
Намазка з оселедця для бутербродів є чудовою закускою, яка доречна для будь-якого приводу. Готується намазка досить легко. Консистенцію закуски вибираємо самостійно.
15 хв4
Червона слабосолона риба відмінно поєднується з свіжим огірком і бутерброди з такою начинкою, та й красиво декоровані, будуть прикрасою будь-якого святкового столу.
20 хв8
Бутерброди з шпротами, огірком, майонезом та часником на батоні давно і часто готують у багатьох сім’ях, адже ці інгредієнти ідеально поєднуються смаком. У цьому рецепті готуємо бутерброди на.
20 хв5
Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі з буряком – це проста у виконанні, дуже смачна та поживна закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята...
10 хв10
Бутерброди з червоною рибою, сиром та огірком – це поживна і яскрава закуска для святкового або домашнього столу. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього скористайтесь нашим.
20 хв10
Бутерброди зі шпротами – це просте та смачне частування для всієї родини, яке точно нікого не залишить байдужим. Така закуска підійде як для домашнього, так святкового столу. На...
20 хв6
Бутерброди з оселедцем – це класика домашніх закусок. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Апетитні та ситні бутерброди ще нікого не залишали байдужим....
60 хв5
Бутерброди з оселедцем та буряком виходять найсмачніше, якщо робити їх на бородинському хлібі. Це дуже смачна і яскрава закуска, яку не соромно на святкове застілля подати.
15 хв8
Бутерброди з червоною рибою – це проста у виконанні, неймовірно смачна та яскрава закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята чи фуршету.
15 хв4
Бутерброди з горбушею виглядають чудово. Закуска ідеально виглядає на святкових столах та підійде для перекушування. Бутерброди зручно взяти із собою у похід чи пікнік.
6 хв10
Бутерброди із сьомгою ідеальні для свята або повсякденного сніданку. Риба може бути слабосолона або копчена – на ваш смак. А уявіть, якщо зробити бутерброди на саморобному хлібі?
20 хв3
Бутерброди з фореллю дозволять вам смачно урізноманітнити повсякденне меню. Є багато варіацій цієї закуски. З фореллю чудово поєднуються огірки, яйця, вершковий сир, різноманітна зелень та інші продукти.
20 хв4
Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі – це закуска або легка страва, що складається з скибочок чорного хліба, на які викладається оселедець в олії та обсмажена цибуля. Ця...
40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
60 хв4
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
50 хв2
Порційний салат-коктейль є чудовим рішенням для подачі закуски на фуршетах та домашніх гуляннях. А підібраний нами рецепт і збалансований склад продуктів, з печінкою минтаю у складі
1 год 30 хв4
Створіть справжній кулінарний шедевр на новорічному столі, перетворивши класичний оселедець під шубою на дивовижне видовище! Цей милий дракон не тільки порадує ваших гостей, а й стане символом 2024.