Для любителів гостренького цей салат з капустою і огірком буде просто знахідкою. Величезна кількість спецій, частина з яких досить пекучі, часник – все це надає салату пікантність. Щоб приправи і часник краще розкрилися, їх потрібно залити гарячою рослинною олією. А оцет, в свою чергу, залишає легкий кислуватий післясмак.
Коли будете нарізати овочі, не дрібніть. Так як у нас з вами салат по-корейськи, то і інгредієнти повинні відповідати. Легкий, смачний, апетитний, пікантний салатик буде «цвяхом» на вашому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Морква 2 шт.
- Огірок 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Рослинна олія 30-50 гр.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Паприка 3 ч. л.
- Коріандр мелений 2 ч. л.
- Гострий червоний перець 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Куркума за смаком
Кроки
- Овочі помийте і насухо протріть. Морквину очистіть, у огірків зріжте кінчики, у перцю виріжте плодоніжки і витягніть насіння.
- Наріжте капусту квадратиками і відправте в будь-яку ємність. Присоліть і потисніть руками, щоб вона дала сік.
- Моркву наріжте соломкою або натріть на тертці для корейської моркви. Теж підсолити і перемішайте в окремій ємності.
- Огірки поріжте на половинки кілець, підсолити і розмішайте. Так само відставте постояти.
- Болгарський перець поріжте на соломку і відкладіть.
- У салатник видавіть через прес часничок. Присмачіть чорним перцем, червоним перцем, паприкою і коріандром.
- Прогрійте сковорідку з рослинною олієюі залийте нею часник зі спеціями, щоб вони розкрилися. Добре розмішайте.
- З капусти злийте сік і перекладіть до спецій.
- Також по черзі відіжміть сік з моркви, огірків і все відправте до капусти.
- Туди ж перекладіть болгарський перець і все добре розмішайте.
- Тепер можна додати оцет, сіль і знову все перемішайте.