Коли поїхали сім’єю до Єгипту, дуже переживали, як нас годуватимуть. І це не жарт! Начиталися різних відгуків, один одного цікавіше. Хтось казав, що кухня та сервіс там просто божественні. Хтось навпаки. Але всі в один голос повторювали: «Риба по-арабськи — це щось, спробуйте обов’язково».
Морепродуктами наш фуршетний стіл багатий не був, тож рибу довелося ще пошукати. До того ж з першого погляду було незрозуміло, що це таке строкате на тарілці. Загалом, вся недовіра та побоювання розвіялися після першого шматочка! М’ясо у неї соковите, ніжне та дуже ароматне. Знайшла цей рецепт на одному з форумів, де земляки, що відпочили, ділилися своїми враженнями.
- Лосось 1 шт.
- Петрушка 20 гр.
- Часник 4 зуб.
- Селера 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Оливки за смаком
- Олія оливкова 20 мл.
- Лимонний сік 3 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Вода 100 мл.
- Паприка 2 ч. л.
- Кмин за смаком
- Сль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Дрібно наріжте зелень і змішайте з натертим часником, паприкою, кмином, сіллю, лимонним соком і олією. Маринад готовий! Нафаршуйте ним рибу і обмажте їм з усіх боків. Залиште на 20 хвилин.
- За цей час почистіть картоплю, перець та моркву. Наріжте овочі та селеру, викладіть на деко разом з нарізаними оливками.
- Томатну пасту змішайте з водою і полийте овочеву подушку цією сумішшю.
- Тепер покладіть рибу на подушку, накрийте фольгою або папером для випікання. Готуйте в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Навіть не знаю, що смачніше: сама риба чи овочева подушка, на якій вона готується! Усі інгредієнти просочуються соком із маринадом. У Єгипті її люблять зробити гострішим і додати гострого перцю, але я обмежуюсь часником. Спробуйте обидва варіанти та розкажіть у коментарях, який вам сподобався більше.