Риба по-арабськи

Коли поїхали сім’єю до Єгипту, дуже переживали, як нас годуватимуть. І це не жарт! Начиталися різних відгуків, один одного цікавіше. Хтось казав, що кухня та сервіс там просто божественні. Хтось навпаки. Але всі в один голос повторювали: «Риба по-арабськи — це щось, спробуйте обов’язково».

Морепродуктами наш фуршетний стіл багатий не був, тож рибу довелося ще пошукати. До того ж з першого погляду було незрозуміло, що це таке строкате на тарілці. Загалом, вся недовіра та побоювання розвіялися після першого шматочка! М’ясо у неї соковите, ніжне та дуже ароматне. Знайшла цей рецепт на одному з форумів, де земляки, що відпочили, ділилися своїми враженнями.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Дрібно наріжте зелень і змішайте з натертим часником, паприкою, кмином, сіллю, лимонним соком і олією. Маринад готовий! Нафаршуйте ним рибу і обмажте їм з усіх боків. Залиште на 20 хвилин.
  • За цей час почистіть картоплю, перець та моркву. Наріжте овочі та селеру, викладіть на деко разом з нарізаними оливками.
  • Томатну пасту змішайте з водою і полийте овочеву подушку цією сумішшю.
  • Тепер покладіть рибу на подушку, накрийте фольгою або папером для випікання. Готуйте в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

Навіть не знаю, що смачніше: сама риба чи овочева подушка, на якій вона готується! Усі інгредієнти просочуються соком із маринадом. У Єгипті її люблять зробити гострішим і додати гострого перцю, але я обмежуюсь часником. Спробуйте обидва варіанти та розкажіть у коментарях, який вам сподобався більше.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь