Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество або святковий стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 3 кг.
- Перець болгарський 700 гр.
- Морква 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Часник 5 головок
- Рослинна олія 1 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Оцет столовий 9% 1 ст.
- Кінза 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Приправа для корейської моркви 15 гр.
Кроки
- Патисони промивають і видаляють плодоніжки і насіння, нарізають брусочками.
- Цибулю шаткують тонкими кільцями.
- Очищену моркву подрібнюють як для приготування по-корейськи.
- У перців видаляють насіння і нарізають тоненькою соломкою.
- У глибокій жароміцній ємності змішують всі підготовлені овочі, додають олію і оцет, всипають приправи, сіль і цукор, а також дрібно нарубані часникові зубчики. Салат перемішують і дають настоятися протягом 3 годин.
- Витриманий салат розподіляють по стерилізованим баночках і поміщають їх в широку каструлю з киплячою водою для додаткової стерилізації. Вода повинна доходити до плічок баночок з салатом, а зверху кожну заготовку накривають кришкою і тримають в такому положенні 12 хвилин.
- Після цього салат закривають кришками, дають охолонути в перевернутому вигляді, не накриваючи ковдрою, і в подальшому зберігають в прохолодних місцях.