Шаурму можна приготувати з різними видами м’яса, але в домашніх умовах багато хто воліє готувати її саме з куркою. У запропонованому рецепті немає картоплі фрі, сиру і корейської моркви, тільки м’ясо, овочі і смачний соус. Все дуже просто, швидко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна
- Огірок
- Помідор
- Цибуля ріпчаста
- Куряче філе
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Спеції та Приправи
- Лаваш
- Для соуса
- Сметана 20% 3 ст. л.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Часник 2 зубці
- Сіль за смаком
- Паприка за смаком
- Каррі за смаком
- Кріп за смаком
Кроки
- Почнемо з соусу. Для цього в мисочці з’єднуємо сметану з майонезом, додаємо сіль, пропущений через прес часник, за бажанням додаємо паприку і каррі. Також всипаємо дрібно нарізану зелень кропу, все добре розмішуємо.
- Філе птиці трохи відбиваємо, солимо, перчимо, при бажанні посипаємо будь-якими приправами для курки і обсмажуємо на олії до готовності. Готове м’ясо викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
- Білокачанну капусту (можна взяти пекінську) дрібно шаткуємо, присолюємо, перемішуємо руками.
- Тонкою соломкою нарізаємо свіжі або мариновані огірки.
- Тонкими чвертькільцями ріжемо томати.
- Остигнувше філе нарізаємо тонкими брусочками.
- Край лаваша змащуємо соусом, потім розкладаємо капусту, зверху-шматочки курки.
- На м’ясо викладаємо томати і огірки, а потім — ще трохи соусу.
- Лаваш з начинкою звертаємо щільним конвертом, кладемо на розігріту суху сковороду швом вниз і підрум’янюємо з двох сторін.
Ідеальна шаурма вийде, якщо взяти м’ясо і овочі в рівному співвідношенні, при цьому м’ясо можна замаринувати навіть в найпростішому маринаді з олії, лимонного соку і спецій. Так воно приготується швидше, буде соковитіше і смачніше.