Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням, що робить їх смак ще більш яскравим. Вони буквально розкриваються в страві, підкреслюючи, доповнюючи смак і поширюючи навколо просто непередаваний аромат.
Окремим пунктом тут йде капуста. Її не потрібно тривалий час піддавати термічній обробці, як при варінні того ж борщу. Вона додається в самому кінці, щоб трохи загасилася, але зберегла при цьому свій смак і сік. Також в кінці потрібно додати болгарський перець, щоб він залишився таким же яскравим, соковитим і зберіг свою структуру. Адже якщо його томити довго, він пустить весь сік в блюдо, а сам залишиться вельми млявим овочем. При додаванні перцю в кінці він досить потушити, щоб стати м’яким і зберегти при цьому всі соки.
- Яловичина 800-1000 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чилі сушений 1 шт.
- Капуста білокачанна ¼ шт.
- Паприка копчена 1 ч. л.
- Куркума 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник за смаком
- Цибуля зелена за смаком
- Кінза за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Цибулю з морквою і картоплею звільніть від шкірки.
- Цибульку тепер потрібно порізати на невеликі кубики, моркву – брусочками, картоплю – кубиками.
- Селеру наріжте шайбочками, капусту пошинкуйте.
- Томати і перець помийте, витріть насухо. У перчика витягніть насіння і наріжте його смужками, помідори – кубиками.
- М’ясо обполосніть водою, витріть, зріжте пінку і жир і розріжте на шматки середнього розміру.
- У товстостінній сковороді розжарити олію і відправте смажитися м’ясо. З усіх боків кожного шматочка повинна утворитися красива скоринка.
- Потім дістаньте м’ясо в окрему тарілку і відправте в сковорідку цибулю. Обсмажуйте, перемішуючи, до рум’яності.
- Додайте моркву і смажте до м’якості, помішуючи.
- Потім введіть пасту з томатів, перемішайте і смажте ще пару хвилинок.
- Потім додайте гостру пасту, перемішайте і покладіть в сковороду помідори. Знову все розмішайте.
- Тепер поверніть до овочів м’ясо.
- У ступці з’єднайте сіль (чайну ложку), цукор (чайну ложку), зіру, коріандр і стручок сухого перцю. Перетріть в порошок.
- Присмачіть цією сумішшю м’ясо, потім додайте сіль з перцем, паприку і куркуму. Все добре перемішайте.
- Влийте в лагман воду, додайте лавровий лист. Закрийте кришкою і тушкуйте на найменшому жарі 40 хвилин.
- Потім відкрийте, додайте селеру і картоплю, перемішайте. Збільште вогонь до найбільшого.
- Після того, як лагман закипить, зменшіть вогонь, щоб він став трошки нижче середнього, і тушкуйте ще 20 хвилин. Паралельно відваріть локшину.
- Потім додайте перець, капусту. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин.
- Паралельно дрібно порубати вимиту зелень і очищений часник.
- При подачі в тарілку викладіть локшину, до неї лагман і зелень з часником.
- При необхідності прикрасьте кунжутом.