Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’ясо, яке готується в соку від різних овочів, просочуючись їх ароматами і смаками. Тут кожен продукт на своєму місці – підкреслює, доповнює, відтіняє смак іншого.
Замість яловичини можна взяти баранину, якщо ви любите. Чилі можете не додавати або скоротити його кількість, якщо не хочеться отримати гостре блюдо. Для краси можна взяти дві половинки болгарського перцю різного кольору – буде ще більш яскраво.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 700 гр.
- Квасоля стручкова 100 гр.
- Картопля 7 шт.
- Помідор 3 шт.
- Перець чилі 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Селера 1 шт.
- Редька чёрная ½ шт.
- Паприка 1 ст. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Порошок зіри 1 ч. л.
- Часник 5 зубців
- Кінза за смаком
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія за смаком
Кроки
- З яловичини зріжте плівку і жир, якщо є. Потім поріжте на невеликі брусочки.
- Очищені цибулю, картоплю і моркву розріжте на середні кубики.
- Обполосніть і витріть томати і також поріжте їх на кубики.
- Помийте і витріть перець, витягніть все насіння. Потім поріжте його шматками, які за розміром будуть приблизно такими ж, як і у інших овочів.
- Так само наріжте селеру. Редьку очистіть і наріжте брусками.
- Очищений часник подавіть ножем, щоб він пустив сік, а потім поріжте смужками.
- У казан налийте олію і прогрійте його. Потім покладіть туди цибулю і обсмажуйте до напівпрозорості.
- Потім додайте до цибулі часник і обсмажуйте разом ще деякий час.
- Після цього покладіть в казан м’ясо і смажте його, перемішуючи, щоб воно «схопилося».
- Коли м’ясо посвітлішає, додайте порошок зіри і коріандру. Перемішайте і обсмажуйте ще кілька хвилинок.
- Після цього покладіть в казан моркву. Все розмішайте і тушкуйте 1-2 хвилинки.
- Потім додайте перець. Знову ж таки, розмішайте і залиште ще на хвилину.
- Перекладіть в казан помідори і пасту з томатів. Знову все перемішайте. Тушкуйте, щоб зник характерний для пасти аромат вогкості.
- Додайте селеру і ріпу. Перемішавши. Млоїть ще деякий час.
- Посоліть, додайте паприку, гострий перчик, чорний мелений перчик за смаком. Перемішайте.
- Тепер можна покласти в казан картоплю і квасолю. Знову все розмішайте.
- Залийте окропом і варіть під кришкою хвилин 40, щоб м’ясо з картоплею приготувалися.
- Подрібніть вимиту зелень і посипте лагман через 40 хвилин. Перемішавши. Подавайте з домашньою локшиною.