Що приготувати на сніданок швидко і смачно на швидку руку

Питання, який «висить у повітрі» кожен день у кожній родині, – що приготувати на сніданок, причому швидко і дуже смачно, на швидку руку. Вирішити його допоможуть кращі перевірені рецепти з покроковими фото.

Деруни – смачний і корисний сніданок

Що може бути приготовлено на сніданок швидко і смачно, як не деруни картопляні («деруни»)? Готуємо їх на швидку руку по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль, перець за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування.

Приготування:

  • Очищену картоплю (якщо молода, то краще не очищати, а ретельно промити) натираємо на дрібній тертці. Картопляну масу викладаємо в сито або друшляк, щоб пішов зайвий сік (можна і просто злегка віджати руками).
  • У ємність до підготовленої картоплі відправляємо яйця, солимо, перчимо, все грунтовно вимішуємо.

  • Викладаємо ложкою картопляне тісто для дерунів на розігріту з маслом сковорідку, обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини.

  • Подаємо смачний і ароматний сніданок до столу з будь-яким соусом, овочевим або фруктовим пюре.

Ледачі хачапурі на швидку руку

У свій список смачних страв на сніданок, які можна приготувати дуже швидко, що називається на швидку руку, неодмінно включимо ледачі хачапурі.

Інгредієнти:

  • сир – 200 г;
  • цибуля зелена – 2 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • сода – ½ ч. л.;
  • сіль, перець;
  • рослинна олія для обсмажування.

Приготування:

  • Сир натираємо на крупній тертці (можна зробити заготовку з вечора і прибрати в пакеті в холодильник), викладаємо в підходящу ємність, додаємо яйця, подрібнену цибулю, сметану, соду, сіль і перець.

  • Всю масу вимішуємо до однорідності, викладаємо більшу половину борошна, замішуємо тісто, підсипаючи борошно порціями.

  • На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії викладаємо приготоване тісто середньої густини, рівняємо.

  • Випікаємо хачапурі на середньому вогні під кришкою 4-5 хвилин, перевертаємо і продовжуємо готувати ще пару хвилин.

Гарячий сирний корж подаємо до столу з маслом або сметаною.

Курячі нагетси

По простому рецептом з покроковими фото швидко, на швидку руку, приготуємо на сніданок таке смачне блюдо, що пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;
  • сухарі панірувальні – 150 г;
  • борошно – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • часник сушений – 1 ч. л.;
  • сіль, перець;
  • олія для обсмажування.

Приготування:

  1. Куряче філе промиваємо, нарізаємо квадратними або довгастими шматочками поперек волокон, солимо, перчимо. Цю підготовчу роботу можна зробити заздалегідь ввечері і залишити маринуватися до ранку (додатково спрощуючи процес приготування сніданку).
  2. У підготовлені ємності розкладаємо продукти: в одну – суміш борошна з сіллю, перцем і часником, дві інші – панірувальні сухарі і розмішані яйця.
  3. Обвалюємо шматочки курки в борошні, яйцях і сухарях. Розігріваємо достатню кількість масла, обсмажуємо нагетси, викладаємо спочатку на паперову серветку, а після подаємо до столу.

Сирники з бананом

На сніданок для своїх близьких можна приготувати смачні сирники на швидку руку, важливо і те, що готуються вони швидко, і дуже корисні.

Інгредієнти:

  • сир – 400 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • банан – 1 шт.;
  • олія рослинна.

Приготування:

  • Для смачних сирників краще вибирати свіжий, м’який, але не занадто сухий сир. Якщо є грудочки, то розтираємо їх виделкою.

  • До сиру додаємо яйце, борошно, цукор і все грунтовно вимішуємо. Підготувати таке тісто можна з вечора, вранці тільки додати банан.
  • До однорідного тіста обережно, щоб не пошкодити цілісність, підмішуємо шматочки банана.

  • З тіста з банановим наповнювачем формуємо сирники бажаного розміру, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини.

  • Подаємо смачний і корисний сніданок зі сметаною і фруктовим пюре.

Вівсяномлинець банановий

Замислюючись над тим, що швидко і смачно приготувати на сніданок, згадуємо рецепт з покроковими фото вівсяномлинця. Готуємо його на швидку руку з будь-якою начинкою або наповнювачем.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці грубого помелу – 4 ст. л.;
  • молоко – 50 мл;
  • яйце;
  • банан – 1 шт.;
  • масло рослинне – 1 ч. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Вівсяні пластівці заливаємо молоком, залишаємо на 5-7 хвилин настоятися.
  • Додаємо в вівсяне тісто яйце і половину розім’ятої виделкою банани, а також сіль за смаком.

  • Все розмішуємо до однорідності і викладаємо масу на розігріту сковорідку з олією любо без нього, якщо посуд з антипригарним покриттям.

  • Піддаємо вівсяне тісто не стільки обсмажуванню, скільки просто термообробці на середньому вогні з двох сторін.
  • Якщо є бажання приготувати вівсяний млинець з будь-якою начинкою (тертим сиром або сиром), то тісто готуємо кілька більш рідке. Наливаємо його на сковорідку в меншій кількості, щоб отримати більш тонкий млинець. Викладаємо начинку після готовності другої сторони.

  • Кладемо її на половину вівсяного млинця, накриваємо другою половиною і прогріваємо близько хвилини-двох, вимкнувши вогонь.
  • Другу половину банана нарізаємо кружальцями і готову страву прикрашаємо при подачі.

Яйця пашот

Дуже швидко можна приготувати на сніданок те, що традиційно і дуже смачно, а саме яйця на швидку руку. Причому готувати їх будемо по-особливому оригінальним рецептом.

Інгредієнти:

  • яйця;
  • сіль за смаком;
  • олія для змащування.

Приготування:

  • Ставимо на вогонь ємність з водою, доводимо до кипіння.
  • У невелику піалу будь-якої форми (але не занадто плоский і широкий) кладемо шматок харчової плівки відповідного розміру. Розмір плівки визначається на око, щоб при укладанні вона повністю облягала краю ємності і звисала назовні.
  • Змащуємо внутрішню поверхню олією.
  • В піалу розбиваємо яйця по одному, солимо, піднімаємо і з’єднуємо кінці, зав’язуємо ниткою. Зайву плівку на кінцях відрізаємо.

  • Так готуємо всі яйця, опускаємо їх в киплячу воду і варимо до ущільнення білка (2-3 хвилини).

  • З готових яєць пашот знімаємо плівку, подаємо в гарячому вигляді, уклавши на хлібні тости або просто на тарілку.

Яйця пашот з рідким жовтком всередині не тільки дуже смачні, але й корисні. Вживаємо їх як самостійне блюдо з овочевою нарізкою або в тандемі з бутербродом з сиром чи ковбасою.

Запіканка з цукіні і сирів

Швидко і дуже смачно, так, що пальчики оближеш, можна приготувати сніданок на швидку руку по одному з кращих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • цукіні або кабачки – 800 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп – ½ пучка;
  • сир – 250 г;
  • сир твердий – 50 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль, перець за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування.

Інгредієнти:

  • Цукіні промиваємо і натираємо на тертці, присолюємо.
  • Сир змішуємо з тертим сиром, перечимо, додаємо віджату від соку цукіні.

  • Викладаємо до вже зібраних інгредієнтів злегка збиті виделкою яйця, все грунтовно вимішуємо і викладаємо у змащену форму.

  • Випікаємо запіканку в духовці при 200 °С протягом 35-40 хвилин.

  • Дуже смачне і корисне блюдо можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Рулет з омлету з сиром

Найшвидше, що можна приготувати на сніданок на швидку руку – це смачний омлет з сиром в оригінальній подачі.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 1 ст. л;
  • сир твердий – 40 г;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Яйця збиваємо до однорідного стану, додаємо молоко, сіль і перець.

  • В отриману основу для омлету викладаємо сир, натертий на крупній тертці, перемішуємо.

  • Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи омлетною маси, обсмажуємо на невеликому вогні, згортаємо рулетом.

  • Омлет з сковороди не прибираємо, зводимо до одного краю.

  • На вільне місце знову наливаємо тісто в кількості, що дає змогу отримати тонкий млинець. Пропікаєм другий млинець, загортаємо у нього перший.
  • Поступаємо аналогічно зі всім тістом. Отриманий багатошаровий рулет з омлету подаємо в гарячому вигляді з будь-яким соусом і овочевою нарізкою.

Грінки в духовці з м’ясним фаршем

По одному з кращих простих рецептів з покроковими фото можна швидко приготувати настільки смачний і ефектний сніданок на швидку руку, що його цілком можна подати до столу і на випадок несподіваних гостей.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • багет – 1 шт.;
  • фарш курячий або м’ясний – 10 ст. л.;
  • масло для змащування форми;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Багет нарізаємо скибочками по 1,5 см, витягаємо частину м’якоті з серединок (залишаючи по всій окружності скибочок по 1, 5 см), викладаємо м’якоть в приготовлену ємність.
  2. Хлібний м’якуш подрібнюємо вручну до стану крихт, додаємо фарш, сіль і перець, ретельно вимішуємо.
  3. Кільця багета розкладаємо у змащену форму для запікання, відсаджуємо отриманий фарш з хлібним м’якушем, користуючись пакетом зі зрізаним кутом.
  4. Розмішуємо яйця, солимо, перчимо, заливаємо у форму з скибочками багета з начинкою.
  5. Запікаємо при 180 °С протягом 25 хвилин (при бажанні можна посипати тертим сиром).

Омлет пуляр

Звичайний омлет можна швидко приготувати на сніданок в оригінальному вигляді і з оновленим смаком. Такий омлет на швидку руку вам неодмінно сподобається настільки, що ви неодмінно внесете його в свій список улюблених швидких і ефектних страв.

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.;
  • молоко – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 1 ч. л.;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Жовтки відділяємо від білків, змішуємо з молоком і сіллю (при бажанні додаємо перець і інші спеції), залишаємо в готовності.
  • Білки збиваємо з сіллю до отримання пишних щільних піків.

  • Виливаємо жовткову масу на розігріту сковороду з маслом, відразу ж викладаємо білки, рівномірно розподіляємо.

  • Закриваємо омлет кришкою, зменшуємо вогонь, готуємо 7-8 хвилин, перекладаємо на тарілку. Омлет розрізаємо навпіл, складаємо разом білковою стороною.

  • При бажанні омлет можна полити сметаною або посипати сиром, натертим на дрібній тертці.

Коржі з лаваша з начинкою в духовці за 5 хвилин

При бажанні швидко і смачно приготувати на сніданок щось новеньке на швидку руку, скористаємося простою покроковий рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • лаваш – 3 круглі коржі (можна використовувати і прямокутний, розрізавши на три частини);
  • перець солодкий – ½ шт;
  • сир – 50 г;
  • цибуля – ½ головки;
  • петрушка – декілька гілочок;
  • сіль, перець;
  • сушений часник.

Приготування:

  1. Всі перераховані інгредієнти (крім лаваша) нарізаємо довільними шматочками, подрібнюємо в кухонному подрібнювачі до дрібних шматочків.
  2. Додаємо в начинку пару столових ложок води, перемішуємо і розкладаємо рівномірним шаром на лаваші, укладені на деко.
  3. Запікаємо при 180 °С протягом 5-7 хвилин, витягаємо і в гарячому вигляді укладаємо один на одного.
  4. Нарізаємо гарячий сніданок на порції, подаємо до столу.

Будь-який з рецептів дозволить приготувати смачний сніданок на швидку руку, заряджає енергією і піднімає настрій.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь