Кабачкова ікра на зиму з майонезом і томатною пастою

Кабачкову ікру на зиму можна заготовлювати різними способами, але особливе місце займає заготівля з майонезом і томатною пастою. По покроковому рецепту готується така овочева ікра дуже просто, складається з доступних інгредієнтів, але виходить дуже смачною і ніжною. Закуску можна мазати на хліб або подавати як гарнір.

Ікра кабачкова з майонезом і томатною пастою

Кабачкова ікра, приготована за цим рецептом, нагадує смак дитинства. Звичайно, доведеться трохи повозитися з очищенням та нарізкою інгредієнтів, але зате як приємно буде взимку насолодитися смаком готової консервації.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 250 грам майонезу;
  • 10 часточок очищеного часнику;
  • 1 столова ложка солі;
  • 250 грам томатної пасти;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 100 грам олії соняшникової;
  • оцет столовий 9 %;
  • 2 щіпки гострого меленого перцю.

Приготування:

  • Очистити кабачки від плодоніжок і шкірки, порізати дрібними шматочками. Перекласти в каструлю, в якій буде готуватися ікра, додати очищені зубчики часнику, помістити гаситися на повільному вогні.

  • Ємність з овочами накрити кришкою, продовжувати гасити до м’якості кабачка. Після чого подрібнити тушковані овочі за допомогою заглибного блендера, щоб в результаті вийшла однорідна суміш.
  • Додати всі інші компоненти, крім столового оцту. Його потрібно вливати безпосередньо в банки перед закачуванням ікри.

  • Перемішати вміст і помістити на повільний вогонь. Накрити кришкою і продовжувати тушкувати протягом 2,5 годин, не забуваючи час від часу помішувати.

  • Заздалегідь простерилізувати банки, викласти в них готову ікру. Налити під кожну кришку по одній столовій ложці оцту 9 %, після чого закупорити кришкою. Перевернути банки верх дном, накрити зверху ковдрою і дочекатися повного охолодження. Помістити готову консервацію на зберігання в холодне місце.

Під час придбання томатної пасти в магазині потрібно обов’язково звертати увагу на склад готового продукту. У складі якісної томатної пасти повинні бути вказані помідори. На дешевому продукті пишуть «томатна паста», а її склад не розкривають.

Простий рецепт на зиму

Кабачкова ікра, приготована на зиму за краще рецептом з фото, — просто смакота. Дуже ніжна і м’яка на смак з приємним ароматом овочів, вона добре поєднується з чорним хлібом і зеленим цибулею.

Інгредієнти:

  • 4 кілограми кабачків;
  • 2 столові ложки солі;
  • 10 столових ложок цукрового піску;
  • 2 чайні ложки перцю чорного меленого;
  • 500 мл соняшникової олії;
  • 150 мл оцту столового;
  • 7 зубчиків часнику;
  • 500 мл томатного соусу.

Приготування:

  • Ретельно кабачки вимити, протерти насухо рушником. Перезрілі плоди очистити від шкірки і видалити з м’якоті всі великі насіння. Порізати на шматочки кабачки невеликого розміру, овочі пропустити через м’ясорубку.

  • Отриману овочеву масу викласти в жароміцну каструлю, додати соняшникову олію, цукровий пісок і сіль, перемішати. Помістити каструлю для гасіння на повільний вогонь. Щоб ікра не підгоріла, потрібно весь час помішувати її ложкою. Продовжувати гасити на тихому вогні протягом години.
  • Після ввести томатний соус, перець мелений, оцет столовий.

  • Зубчики часнику очистити від лушпиння, пропустити через м’ясорубку і додати в каструлю до овочевої суміші. Продовжувати тушкувати ще протягом 20 хвилин.
  • А поки можна зайнятися стерилізацією банок.

  • Готову овочеву суміш розподілити по підготовленим скляних ємностях, закатати.

Для консервації ікри бажано використовувати півлітрові скляні ємності, оскільки, перебуваючи в холодильнику у відкритому вигляді, заготівля втратить свої якості.

Заготівля на зиму з морквою та цибулею

Проста і в теж час дуже популярна овочева заготівля на зиму. Покроковий рецепт ікри кабачкової з майонезом і томатною пастою дуже простий. Замість томатної пасти можна за смаком додати трохи краснодарського соусу.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 200 грам майонезу;
  • 1,5 кілограма моркви;
  • 250 грам соусу томатного краснодарського;
  • 500 грам ріпчастої цибулі;
  • 0,25 склянки цукру;
  • 1 столова ложка кухонної солі;
  • 2 столові ложки оцту 9 %;
  • прянощі – за смаком;
  • 5 штук перцю горошком.

Приготування:

  • Ріпчасту цибулю, моркву і кабачки очистити від шкірки, промити під проточною водою. Порізати овочі таким чином, щоб їх можна було вільно пропустити через м’ясорубку.

  • Всі подрібнені овочі викласти в глибоку каструлю з антипригарним покриттям. Додати цукровий пісок, сіль, перемішати. Ємність помістити на середній вогонь, довести овочеву масу до кипіння. Після чого вогонь зменшити, продовжувати тушкувати близько двох годин, не забуваючи періодично помішувати.

  • Ввести в овочеву суміш підготовлений краснодарський соус, майонез, прянощі за смаком, перець горошком, оцет столовий. Знову всі інгредієнти перемішати і продовжувати тушкувати ще протягом півгодини. Овочева ікра готова, залишилося розкласти її по банкам.

  • Заздалегідь простерилізувати скляні ємності над чайником, в розігрітій духовій шафі або в пароварці. Протягом 5 хвилин прокип’ятити металеві кришки.
  • Розкласти гарячу ікру в підготовлені банки і відразу ж закатати. Перевернути ємності догори дном, накрити зверху ковдрою або старої верхнім одягом. Готову консервацію краще зберігати в холодному місці.

Щоб смак кабачкової ікри вийшов більш пікантним, під час приготування можна додати в овочеву суміш трохи кмину.

Кабачкова ікра в мультиварці

Страви, приготовані в мультиварці, за смаковими якостями не поступаються тим, що готувалися класичним способом. А значить, цей кращий рецепт з фото потрібно обов’язково забрати собі в скарбничку. Завдяки мультиварці на приготування кабачкової ікри на зиму йде набагато менше часу і сил.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 250 грам майонезу;
  • 500 грам цибулі;
  • 2 столові ложки солі;
  • 200 грам томатної пасти;
  • 1 чайна ложка оцту;
  • 1 їдальня ложка цукрового піску;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 0,5 маленької головки часнику.

Приготування:

  • Видалити шкірку біля кабачків, порізати невеликими півкільцями. За допомогою блендера подрібнити овочі до отримання однорідного пюре.

  • Головки ріпчастої цибулі очистити від луски, промити під краном, також подрібнити заглибним блендером до утворення однорідного пюре. У чашу мультиварки викласти всі подрібнені овочі, перемішати.
  • Додати сіль за смаком, влити рослинну олію.
  • На приладі встановити режим «Гасіння» і готувати протягом 50 хвилин. Коли мультиварка подасть сигнал про готовність, можна додати в чашу цукровий пісок, майонез і томатну пасту.

  • Знову перемішати всі інгредієнти, встановити режим «Гасіння» і продовжувати готувати ще протягом півгодини. Приблизно за 10 хвилин до остаточного приготування овочевої заготовки додати оцет і попередньо очищений і дрібно порізаний часник.

За бажанням в овочеву суміш можна додати подрібнений за допомогою блендера солодкий перець і трохи моркви, щоб ікра вийшла красивого кольору.

З майонезом і часником

Покроковий рецепт кабачкової ікри з майонезом, томатною пастою і часником не зовсім традиційний. Але його можна застосовувати в домашніх умовах для консервації на зиму або для швидкого приготування. Готова закуска виходить дуже смачною, її можна мазати на хліб і подавати як гарнір до основних страв.

Інгредієнти:

  • 3,5 кілограма кабачків;
  • 100 грам чищеного часнику;
  • 250 грам майонезу;
  • 400 грам цибулі;
  • 0,5 склянки цукрового піску;
  • 250 грам томатної пасти;
  • 2 столові ложки солі;
  • 100 мл олії соняшникової рафінованої;
  • 3 столові ложки оцту;
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю.

Приготування:

  • У кабачків обрізати плодоніжки, а часник і ріпчасту цибулю попередньо очистити від лушпиння. Підготовлені овочі подрібнити за допомогою блендера або електром’ясорубки.

  • Подрібнену овочеву суміш викласти в каструлю, поставити на повільний вогонь, гасити ікру протягом години. Періодично потрібно помішувати дерев’яною ложкою, щоб страва не підгоріла.

  • Додати в овочеву суміш всі спеції, зазначені в рецепті, продовжувати гасити на повільному вогні ще протягом півгодини.

  • Заздалегідь простерилізувати всі півлітрові банки. Викласти у них готову ікру і відразу ж закатати. Після охолодження помістити на подальше зберігання в холодне місце.

У кабачкову ікру можна додати моркву, яка буде надавати приємний солодкуватий присмак приготовленої закуски.

З томатною пастою і яблуками

Кабачкова ікра з яблуками на зиму готується за краще рецептом з фото, який перевірений багатьма господинями. Готова ікра з додаванням томатної пасти з яблук практично ідентична по смаку тієї, що продається в магазині. Яблука надають ікрі пікантну кислинку, якої немає в класичних рецептах цієї заготовки.

Інгредієнти:

  • 1,7 кілограма кабачків;
  • 2 зелених яблука;
  • 2 головки цибулі ріпчастої;
  • 3 помідори;
  • 2 моркви;
  • 1,5 столові ложки томатної пасти;
  • 3 зубчики часнику;
  • 4 штуки перцю горошком;
  • 4 столові ложки олії рафінованої;
  • сіль – за смаком;
  • ½ Чайні ложки оцту;
  • 10 грам петрушки.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю, яблука, часник, кабачки очистити і порізати невеликими шматочками. Пропустити всі підготовлені овочі через м’ясорубку.
  2. Окремо промити стиглі томати, подрібнити до стану пюре, змішати з томатною пастою і викласти до подрібнених овочів.
  3. У сотейник або казан з товстим дном налити олію рафіновану, після чого викласти овочеву суміш.
  4. Всі інгредієнти перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні протягом 60 хвилин. Дуже важливо киплячу суміш регулярно помішувати, щоб вона не пригоріла до дна каструлі.
  5. Коли ікра почне уварюватися і густіти, потрібно приправити її чорним меленим перцем і посолити за смаком.
  6. На останньому етапі додати ікру подрібнену зелень.
  7. Продовжити тушкувати ще близько півгодини. За 2-3 хвилини до остаточного приготування влити столову ложку оцту.
  8. Кабачкову ікру розкласти по стерилізованим ємкостях і закупорити кришкою. Перевернути денцем вгору і зверху накрити чимось теплим. Зберігати в будь-якому прохолодному місці.

Щоб кабачкова ікра вийшла більш однорідною, після гасіння її можна ретельно подрібнити заглибним блендером.

https://www.youtube.com/watch?v=Ucj4CWmXUSM

Представлені вище покрокові рецепти кабачкової ікри можна готувати не тільки з майонезом і томатною пастою, але і з додаванням інших інгредієнтів за смаком. Процес приготування заготовки на зиму настільки простий, що з ним може впоратися навіть початківець кулінар.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь