Рецепти національних страв
- Азіатська кухня
- Албанська
- Американська
- Англійська
- Арабська
- Африканська
- Білоруська
- Болгарська
- Бразильська
- Гавайська
- Грецька
- Естонська
- Європейська
- Ізраїльська
- Іспанська
- Італійська
- Кавказька
- Кримськотатарська кухня
- Литовська
- Марокканська
- Мексиканська
- Молдовська
- Німецька
- Польська
- Португальська
- російська
- Румунська
- Татарська
- Турецька
- Угорська
- Українська
- Фінська
- Французька
- Чеська
- Шведська
- Швейцарська
Роскон де Рейєс по всьому світу є королем всіх іспанських будинків, а також в інших країнах Латинської Америки, таких як Мексика, Колумбія, Уругвай та Аргентина. Мексиканський роскон-де-рейес
Заатар (Za’atar) – суміш спецій із Близького Сходу, яка використовується у левантійській кухні. Заатар арабською мовою буквально означає чебрець. У північній Африці заатар – це суміш спецій, а.
Лабне (Labneh) – традиційна страва країн Аравійського півострова та півночі Африки. Лабне є густим кисломолочним продуктом, схожим на м’який вершковий сир. В Іраку, Йорданії
Цимес (Tzimmes) – традиційна страва ашкеназької ізраїльської кухні. Цимес є солодким рагом, приготованим з моркви, зазвичай з додаванням сухофруктів (чорнослив, курага або родзинки)
Хельцель (Helzel) – традиційна єврейська ковбаса. Хельцель незвичайна тим, що фарш начиняється не в оболонку з кишки, як і зазвичай буває, а в шкіру з курячої шиї. Як...
Тішпішті (Tishpishti) – традиційний десерт, який сефардські євреї готують під час таких свят як Рош ха-Шана (Єврейський Новий рік) чи Песах. Особливо популярний тішпішті серед сефардських євреїв у.
Фалафель (Falafel) – найдавніша страва, про походження якої досі багато суперечок. Рецепт фалафеля приписують собі ліванська, сирійська, ізраїльська, йорданська та палестинська кухні.
Латкес (Latkes) – різновид оладок з картоплі. Євреї ашкеназі традиційно готують латкес до святкування Хануки. Назва латкес походить від східнослов’янського слова ладка або
Якщо ви хоч раз були в гостях у родичів у Хайфі, Тель-Авіві, Ейлаті або Нацерете, то в закуску на ім’я Хуммус ви закохаєтеся на все життя, серйозно і...
Шакшука – страва з яєць, смажених в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ, входить до кухні Ізраїлю та більшості арабських країн. Подається на сніданок із хлібом...
Бурекас, бурек — вид несолодкої випічки турецькою (мабуть, анатолійського) походження, популярний у країнах колишньої імперії Османа і сусідніх з ними. Схожий на пиріжки, але робиться
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.
Часто приготування квашеної капусти стає справжнім випробуванням і забирає багато часу та енергії. Багато господинь, прагнучи зробити процес шатківниці більш швидким і зручним, стали
Люблю щі та супи з квашеною капустою, але цей суп перевершив усі очікування! Так смачно, що нема слів, це описати. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але смак окупить усі ваші старання....
Наближаються новорічні свята, а це значить, що практично на кожному святковому столі буде присутній холодець. У кожної господині свої секрети і рецепти приготування.
Гарячий суп для холодної зими. На сайті вже є рецепти цього супу, але “Запорізький” трохи відрізняється у приготуванні.
Поживну домашню окрошку можна приготувати з додаванням м’яса. Оцініть простий в приготуванні і неймовірно смачний продукт для вашого сімейного обіду. Порадуйте цікавим холодним блюдом.
Що буде, якщо корисну цибулю зробити ще й дуже смачною? У грузинській кухні без цибулі в маринаді нікуди: до будь-яких м’ясних страв вона зазвичай подається разом із величезною...