Рецепт кабачкової ікри з майонезом на зиму

кабачкова ікра на зиму рецепт
Час приготування: 60 хв

Кабачкова ікра з майонезом – заготівля на зиму, яка має бути у кожної господині. Рецепти приготування цієї консервації не представляють труднощів, а готову страву порадує своїм смаком.

Кабачкова ікра на зиму з часником

Кабачкова ікра з майонезом і часником – пікантне блюдо, яке можна заготовити на зиму. Рецепт описаний дуже детально, а набір продуктів цілком доступний, тому впорається будь-яка господиня.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кілограми;
  • майонез – 250 мілілітрів;
  • томатне пюре або соус – 250 мілілітрів;
  • часник – 10 зубчиків;
  • цукор – 100 грам;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • рослинна олія – 100 мілілітрів;
  • оцет (9 %) – 2 столові ложки;
  • червоний мелений перець – за смаком.

Приготування:

  • Кабачки почистити від шкірки. Якщо вони великі, то витягти насіння. Нарубати шматочками довільної форми та розміру.

  • Прокрутити овоч на м’ясорубці разом з почищеними зубчиками часнику. Отриману масу помістити в каструлю відповідного розміру. Потім внести майонез, томатне пюре, цукор і масло. Додати солі і перцю за смаком.

  • Закип’ятити заготовку. Тушкувати на невеликому вогні протягом 3 годин. Перед кінцем готування (десь хвилин за 10) влити оцет і ретельно все змішати.

  • Готовий продукт викласти в стерильні ємності і закатати. Подавати з житнім хлібом.

Кабачкова ікра з часником ніжна

Кабачкову ікру з майонезом і часником можна приготувати за цим рецептом на зиму. Блюдо виходить дуже смачним і пікантним. При бажанні можна зробити його з зеленню, щоб урізноманітнити аромат і структуру закуски.

Інгредієнти:

  • кабачок – 3 кілограми;
  • часник – 15 зубчиків;
  • томатна паста – 250 грам;
  • жирний майонез – 250 грам;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 100 грам;
  • червоний пекучий перець мелений – ½ чайної ложки;
  • рослинна олія – 100 грам;
  • оцет (9 %) – 2 столові ложки.

Приготування:

  • Кабачки гарненько помити і почистити. Прокрутити через м’ясорубку разом з очищеним часником.
  • Внести в отриману масу майонез, томатну пасту та інші продукти за списком, крім оцту. Варити на невеликому вогні протягом 3 годин, періодично перемішуючи продукт.

  • Поки вариться ікра, простерилізувати банки будь-яким зручним способом.
  • Як тільки заготівля дійде до готовності, додати вказану кількість оцту і зняти продукт з плити.
  • Ікру розкласти в банки і закупорити. Вкривати необов’язково.

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою

Якщо хочеться спробувати насичену за смаком кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою, можна скористатися цим покроковий рецепт з фото приготування її на зиму.

Інгредієнти:

  • кабачок – 3 кілограми;
  • часник – 10 зубчиків;
  • майонез – 250 грам;
  • томатна паста – 250 грам;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 100 грам;
  • червоний гострий мелений перець – 2 щіпки;
  • рослинна олія – 100 грам;
  • оцет (9 %) – 1-2 столові ложки.

Приготування:

  • Кабачки вимити і ретельно очистити. Якщо використовуєте великі екземпляри, то видаліть насіння. Порізати овоч шматочками невеликих розмірів. Відправити в каструлю відповідного розміру, покласти очищений часник.

  • Встановити повільний вогонь. Прикрити каструлю кришкою. Проварити, поки кабачки не стануть м’якими. Після цього обробити продукт блендером, щоб вийшла ніжна по структурі маса.
  • Внести всі продукти за списком, за винятком оцту. Гарненько все перемішати і відправити на плиту. Тушкувати на невеликому вогні протягом 3 годин під закритою кришкою, не забуваючи помішувати.

  • Готову ікру розкласти по стерильним банкам, налити вказану кількість оцту. Закрити кришками. Частина продукту можна залишити, щоб відразу подати на стіл.

Кабачкова ікра без томатної пасти

Існує рецепт приготування кабачкової ікри з майонезом на зиму без томатної пасти. Спосіб приготування дуже простий, а закуска виходить апетитною і ніжною.

Інгредієнти:

  • кабачок – 3 кілограми;
  • морква – 1,5 кілограма;
  • цибуля – 500 грам;
  • помідори – 200 грам;
  • майонез – 250 грам;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • оцет (9 %) – 2 столові ложки;
  • цукор – 0,3 склянки;
  • горошини перцю – 6 штук;
  • спеції – за смаком.

Приготування:

  • Всі перераховані у списку продуктів овочі (крім томатів) пропустити через м’ясорубку. Отриману масу відправити в каструлю і поставити на плиту. Протушкувати на невеликому вогні протягом 2 годин.

  • Внести подрібнені помідори і майонез. Добре все змішати, покласти перець зі спеціями за смаком. Потримати на плиті ще півгодини.

  • Банки простерилізувати і викласти в них готову ікру. Потримати в перевернутому стані близько 30 хвилин, а потім відправити на зберігання в комору. При подачі до столу готову ікру прикрасити зеленню.

Кабачкова ікра в мультиварці

Для полегшення процесу готування є рецепт кабачкової ікри з майонезом на зиму в мультиварці. Вона вийде такою ж смачною, як і при звичайному приготуванні, тому варто взяти цей спосіб на замітку.

Інгредієнти:

  • кабачок – 3 кілограми;
  • цибуля – 500 грам;
  • майонез – 250 грам;
  • томатна паста – 200 грам;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • оцет – 1 чайна ложка;
  • часник – 4 зубчики.

Приготування:

  • Кабачки і цибулю почистити. Подрібнити овочі за допомогою м’ясорубки, отриману масу добре змішати.

  • Викласти заготовку в чашу мультиварки. Покласти пару столових ложок солі, вказану кількість масла. Все знову перемішати до однорідності.

  • Закрити кришку. Встановити програму «Тушкування» на 50 хвилин, якщо є функція скороварки. Якщо вона відсутня, то аналогічний режим потрібно поставити на 2 години.
  • Як тільки програма відключиться, відкрити каструлю, покласти майонез, томатну пасту і столову ложку цукру.

  • Виставити режим «Гасіння» вже на півгодини (незалежно від особливостей мультиварки).
  • По закінченні готування додати ікру очищений часник і чайну ложку оцту. Все добре змішати і залишити на 10 хвилин при режимі «Підігрів».
  • Ікру розкласти по стерильним банкам і закатати.

Смачна кабачкова ікра з морквою

Дуже смачною виходить кабачкова ікра з майонезом і морквою. Заготовити їх на зиму допоможе приведений нижче покроковий рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • кабачок – 3 кілограми;
  • морква – 1,5 кілограма;
  • цибуля – 500 грам;
  • майонез – 200 грам;
  • томатний соус – 250 грам;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 0,25 склянки;
  • оцет (6 %) – 3 столові ложки;
  • перець горошком – 7 штук;
  • прянощі – за смаком.

Приготування:

  • Кабачки, моркву і цибулю вимити і почистити від усього зайвого. Нарізати так, щоб овочі було зручно подрібнити за допомогою м’ясорубки.

  • Отриману овочеву масу викласти в підходящу каструлю. Приправити цукром з сіллю і ретельно все змішати.
  • Встановити посуд на плиту і зробити помірний вогонь. Закип’ятити. Як тільки заготівля закипить, зменшити полум’я і продовжувати тушкувати масу протягом двох годин, не забуваючи помішувати.

  • Після закінчення часу внести в продукт майонез, томатний соус, оцет і спеції на свій розсуд. Добре все змішати і тушкувати заготівлю ще півгодини.

  • Готову ікру розкласти по стерильним ємкостям і закрити кришками, перевернути, остудити. Зберігати в холодильнику.

Кабачкова ікра, як в магазині

Якщо хочеться спробувати кабачкову ікру з майонезом, як в магазині, можна скористатися цим рецептом консервації на зиму. Закуска буде дуже ніжною і смачною.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 кілограм;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цибуля – 250 грам;
  • рослинна олія – 100 мілілітрів;
  • томатна паста – 120 грам;
  • майонез – 130 грам;
  • цукор – 100 грам;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • чорний перець мелений – 1 чайна ложка.

Приготування:

  • Кабачки ретельно промити. Зняти шкірку, якщо вона занадто жорстка. Також видалити насіння, які можуть заважати в готовому блюді.

  • Овоч подрібнити за допомогою м’ясорубки. Викласти в підходящу миску і присолити. Дати постояти 15 хвилин, після чого відкинути на сито і трохи віджати.

  • Цибулю почистити, вимити і нарізати подрібніше. Прогріти на сковороді трохи олії і обсмажити овоч до прозорого стану. Перекласти в сотейник.

  • Внести до цибулі кабачки, томатну пасту, майонез і залишки рослинної олії. Все добре змішати і відправити на плиту. Готувати протягом 40 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи.

  • Покласти цукор, лавровий лист і мелений перець. Тушкувати, помішуючи, протягом години. Вогонь повинен бути невеликим. У підсумку вийде продукт з приємною консистенції.

  • Банки помити і простерилізувати будь-яким зручним способом.
  • Як тільки ікра підійде, вийняти з неї лавровий лист. Розкласти продукт за підготовленим банкам, прикрити кришками і поставити на дно великої каструлі, застелене щільним рушником. Залити водою так, щоб вона досягала половини банок. Закип’ятити і простерилізувати 15 хвилин.

  • Закатати банки, перевернути і укутати. Коли ікра охолоне, прибрати її в холод.

Кабачкова ікра з майонезом в духовці на зиму

Існує покроковий рецепт кабачкової ікри на зиму з майонезом і томатною пастою для приготування в духовці. Виходить неймовірно апетитна закуска.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,7 кілограма;
  • ріпчаста цибуля – 3 штуки;
  • томатна паста – 2 столові ложки;
  • майонез 67 % – 3 столові ложки;
  • сіль – 1,5 столові ложки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • мелений перець – 1 чайна ложка;
  • лавровий лист – 4 штуки;
  • соняшникова олія – 4 столові ложки;
  • оцет – 5 столових ложок.

Приготування:

  • Кабачки добре промити холодною водою. Можна брати овочі будь-яких розмірів і ступеня стиглості. Нарізати кубиками невеликого розміру. При необхідності видалити насіння.

  • В гусятницю вилити олію і ретельно змастити стінки посудини. Відправити туди овочеву нарізку.
  • Лук очистити, помити і теж порізати кубиками. Насипати поверх кабачків.

  • Прикрити гусятницю кришкою і відправити в духовку, виставивши температуру 180 градусів. Готувати протягом півгодини.
  • Після закінчення зазначеного часу зняти кришку з гусятниці, залити овочі томатною пастою, майонезом. Додати інші продукти за списком.

  • Змішати вміст гусятниці і відправити в духовку ще хвилин на 10. Потім обробити продукт блендером, залити оцет і прибрати в духовку на 5 хвилин.
  • Простерилізувати банки і викласти всередину готову ікру. Відразу закатати, укутати і почекати остигання. Прибрати на зберігання в темне і прохолодне місце.

У приготуванні кабачкової ікри насправді немає нічого складного. Можна пробувати додавати в заготовку різні інгредієнти на свій смак, щоб урізноманітнити звичну закуску. Готову страву точно сподобається і гостям, і домочадцям.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь