Рецепти національних страв
- Азіатська кухня
- Албанська
- Американська
- Англійська
- Арабська
- Африканська
- Білоруська
- Болгарська
- Бразильська
- Гавайська
- Грецька
- Естонська
- Європейська
- Ізраїльська
- Іспанська
- Італійська
- Кавказька
- Кримськотатарська кухня
- Литовська
- Марокканська
- Мексиканська
- Молдовська
- Німецька
- Польська
- Португальська
- російська
- Румунська
- Татарська
- Турецька
- Угорська
- Українська
- Фінська
- Французька
- Чеська
- Шведська
- Швейцарська
Голубці з пекінської капусти в духовці – це смачна та поживна страва з ніжним смаком, ароматною начинкою та хрусткою скоринкою, яка пропонує різноманітні кулінарні можливості та є популярним.
Піта (Pita) – традиційна страва ізраїльської, грецької, а також багатьох інших кухонь. Піта є невеликим хлібом, який за рахунок спеціальної техніки випікання має всередині порожнину
Фейжао тропейро (Feijão tropeiro) – традиційна бразильська страва, яка складається з квасолі, змішаної з борошном маніоки, ковбасками, яйцями, часником, цибулею та іншими інгредієнтами.
Голубці зі свіжої капусти – всіма відома та улюблена страва, яка поєднує в собі свіжу капусту, розсипчастий рис та ароматний фарш. Голубці вважаються найактуальнішою стравою тоді, коли дозріває.
Маца (Matza) – традиційний єврейський прісний коржик. Головний секрет приготування маци в тому, що тісто не повинне встигнути скваситися. Тільки в цьому випадку маца вважається
Скон (Scone) – традиційна страва англійської, ірландської та шотландської кухні. Скон є невеликою пишною, але щільною булочкою швидкого приготування з пшеничного або вівсяного борошна.
Кутаби у нашій родині люблять усі! Якщо є можливість, то готуються вони дружно та швидко. Кутаби можна приготувати не тільки з м’ясом та зеленню, але і з будь-якою...
Василопіта (Vasilopita) – традиційна грецька страва. Василопіта є кексом або хлібом, який подається опівночі напередодні Нового року, щоб відсвяткувати День Святого Василя.
Страпацада (Strapatsada / στραπατσάδα) – популярна страва грецької кухні. Базовими інгредієнтами страпацади є яйця, помідори та оливкова олія. Через доступність і низьку вартість цих
Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити
Яєчне масло або мунавой (munavoi) – традиційна страва фінської, карельської та естонської кухонь. Мунавой є намазкою зі зварених круто яєць, змішаних з вершковим маслом.
Кокореч (kokoreç) – популярна турецька та албанська страва. Також поширена на Балканах, Азербайджані та Ірані. Кокореч являє собою обсмажені субпродукти (серце, легені, нирки тощо)
Для різноманітності спробуйте малинову кайпірінью. У цьому рецепті швидкого коктейлю є все, що добре в оригінальній кайпіринні, просто лайм замінений свіжою малиною. Малинова кайпіріння –
Неймовірно популярний рибний суп або «уха по-албанськи». Готують леврек із морського окуня чи лаврака (сибас) з додаванням овочів. Незважаючи на те, що страва неймовірна ситна, вона зовсім нежирна.
Голубці з пекінської капусти на сковороді мають чудовий смак. Страва виходить соковитою та неймовірно апетитною. На відміну від голубців із білокачанної капусти, ці голубці виходять ніжнішими.
Пастиціо (παστίτσιο) – традиційна та улюблена страва грецької кухні. Пастиціо є запіканка з пасти і рубаного м’яса з соусом бешамель. Назва пастиціо походить від італійського
Піта користується широкою популярністю в кількох кухнях на Близькому Сході, Середньому Сході, на Балканах та Середземномор’ї. Цей маленький круглий хліб був основним продуктом
Бозбаш – це азербайджанський заправний суп, що перекладається як “сіра голова”. Вариться бозбаш на м’ясному або курячому бульйоні з обов’
Перед вами рецепт смачного та корисного салату – салат з язиком – це відмінний делікатес, тому що язик за смаковими якостями не зрівняється з будь-яким іншим видом м’яса....
Таве-Козі – національна албанська страва і справжня гордість країни. Друга назва страви — Таве Ельбасані, на честь міста Ельбасану, де вона і була придумана.